Η ταϊβανέζικη TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) και η ιαπωνική Sony ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για τη δημιουργία κοινοπραξίας που θα αναλάβει το κτίσιμο ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ημιαγωγών στην Ιαπωνία, αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στόχος των δύο εταιρειών είναι το νέο εργοστάσιο να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μικροτσίπ από το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της TSMC, C. C. Wei, είχε προαναγγείλει το νέο εργοστάσιο από τον προηγούμενο μήνα, αλλά εκκρεμούσε η τελική έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, κάτι που έγινε την Τρίτη. Πάντως, το νέο εργοστάσιο δεν θα επικεντρωθεί σε μικροτσίπ κορυφαίας τεχνολογίας καθώς θα παράγει ημιαγωγούς με τη διαδικασία παραγωγής των 22 και 28nm. Προφανώς, ο βασικός στόχος του εργοστασίου είναι να ανακουφίσει την παγκόσμια έλλειψη που υπάρχει σε ημιαγωγούς κάθε είδους.

Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών που θα «τρέχει» το νέο εργοστάσιο θα ονομάζεται Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM). Η Sony θα επενδύσει σε αυτή το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα της δώσει το 20% των μετοχών του νέου σχήματος. Το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από την TSMC.

Πρόσθετες επενδύσεις από την TSMC

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, το διοικητικό συμβούλιο της TSMC αποφάσισε την επένδυση ποσού άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε νέες εγκαταστάσεις για παραγωγή ημιαγωγών και αναβάθμιση των υφιστάμενων τεχνολογιών, ανεξάρτητα από την επένδυση που θα γίνει στην JASM.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, μέρος αυτών των επενδύσεων αφορούν τη δημιουργία ενός εντελώς νέου εργοστασίου στην Ταϊβάν, που θα αναλάβει την παραγωγή προηγμένων επεξεργαστών 7nm όπως επίσης και λιγότερο αναβαθμισμένων στα 28nm. Γενικότερα, η TSMC προβλέπει την αύξηση της παραγωγής απλούστερων μικροτσίπ τα οποία θα κατευθυνθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, έως και κατά 60% σε σχέση με το 2020 και 30% σε σχέση με το 2018.

Επιπρόσθετα, η ταϊβανέζικη εταιρεία έχει ανακοινώσει σχέδια που θα απορροφήσουν περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για την αύξηση της παραγωγής της εντός των επόμενων τριών ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία