
Ένα ακόμη σημαντικό πακέτο μετοχών της Virgin Galactic πούλησε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, με το Βρετανό μεγιστάνα να συνεχίζει να ρευστοποιεί μετοχές του διαστημικού του project προκειμένου να μαζέψει ρευστό για τις επιχειρήσεις του στον κλάδο των ταξιδιών και της αναψυχής που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως ο Μπράνσον πούλησε ένα πακέτο ύψους 15,6 εκατ. μετοχων της Virgin Galactic, ήτοι περίπου το 6% της εταιρείας, συνολικής αξίας 300 εκατ. δολαρίων. Έτσι, πλέον κατέχει το 11,9% της Virgin Galactic, αν και παραμένει ο βασικός μέτοχος.
Έχουν προηγηθεί, εξάλλου, κι άλλες ρευστοποιήσεις από τις αρχές της χρονιάς, συνολικής αξίας 600 εκατ. δολαρίων, κυρίως μετά την επιτυχημένη πρώτη δοκιμαστική πτώση της εταιρείας, τον Ιούλιο, με επιβάτη τον ίδιο τον Μπράνσον.
Η μετοχή της Virgin Galactic έχει υποχωρήσει κατά 20% από την αρχή του χρόνου, κυρίως λόγω των καθυστερήσεων που έχουν σημειωθεί στην έναρξη των εμπορικών πτήσεων της, αν και είχε καταγράψει σημαντική άνοδο το καλοκαίρι μετά την πτήση του Μπράνσον.
Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον για ένα ταξίδι στο διάστημα παραμένει υψηλό. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε πως πούλησε 100 ακόμη εισιτήρια, που σημαίνει πως συνολικά 700 άτομα βρίσκονται πλέον στη σειρά για μια… βόλτα στο διάστημα, ενώ ο στόχος είναι να ξεπεράσει τα 1.000 μέχρι τα τέλη του έτους.
Τα εκατό αυτά εισιτήρια πουλήθηκαν προς 450.000 δολάρια το ένα, καθώς το αυξημένο ενδιαφέρον έχει ανεβάσει τις τιμές. Χαρακτηριστικά, το 2018, τα πρώτα εισιτήρια πωλούνταν προς 250.000 τη θέση.


Latest News

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μίλησε με τον Σι αλλά το Πεκίνο διαψεύδει - «Κλείσαμε 200 εμπορικές συμφωνίες»
Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Αποπληθωριστικές εως τώρα οι πιέσεις των δασμών στην ΕΕ
Το «γεράκι» της ΕΚΤ, Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δήλωσε ότι συμφωνεί με την Κριστίν Λαγκάρντ ως προς το ότι οι δασμοί ήταν αποπληθωριστικοί έως τώρα στην ΕΕ

Οι δασμοί στα εισαγόμενα φάρμακα θα αυξήσουν τις τιμές τους στις ΗΠΑ κατά 51 δισ. δολ. ετησίως
Οι ΗΠΑ εισήγαγαν το 2023 φαρμακευτικά προϊόντα συνολικής αξίας 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων απο την Ευρώπη

Πρώην υπάλληλος της Adidas διεκδικεί 6,2 εκατ. μετά από καταγγελία για ρατσιστική διάκριση
Η πρώην εργαζόμενη ισχυρίζεται ότι το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Adidas δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την καταγγελία της

Δημοσκόπηση Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ
Τι προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ και την πολιτική που ακολουθεί ο αμερικανός πρόεδρος για τους δασμούς

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας