Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων για άλλη μία φορά βρίσκεται στο στόχαστρο της Κίνας. Η χώρα επαναλαμβάνει την κλασική της επιθετική στρατηγική, εκδίδοντας προειδοποιήσεις κατά της δραστηριότητας, και στοχεύοντας τις κρατικές επιχειρήσεις. Επιθυμώντας να προσδώσει ‘δέος’ στη στρατηγική της αυτή, τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηρών κυρώσεων σε εταιρείες που συνεχίζουν την εξόρυξη.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Meng Wei, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η NDRC σκοπεύει να ρυθμίσει την εξόρυξη Βitcoin σε βιομηχανική κλίμακα και οποιαδήποτε εμπλοκή κρατικών επιχειρήσεων στη δραστηριότητα. Η NDRC, η οποία είναι αρμόδια για τη χάραξη πολιτικής όσον αφορά στην εξόρυξη, φέρεται να διοργάνωσε πρόσφατα ειδική συνεδρίαση για το θέμα.

Οι επαρχίες και οι δήμοι ερευνώνται προσεκτικά για εγκαταστάσεις που διεξάγουν την ‘παράνομη’ αυτή δραστηριότητα.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα είναι γνωστή ως ένθερμος αντίμαχος του mining, ωστόσο το 2021 η κινεζική κυβέρνηση σκλήρυνε τη στάση της. Προέβη στην επίσημη καταστολή της βιομηχανίας της κρυπτογράφησης, ανακοινώνοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι νόμιμο χρήμα και ότι οι δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, καθώς και οι συναλλαγές αυτών, είναι παράνομες. Συμπληρωματικά, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) δημοσίευσε μια λίστα απαγορευμένων δραστηριοτήτων, που περιείχε τις συναλλαγές, τη λειτουργία ξένων ανταλλακτηρίων και την έκδοση token. Τον Σεπτέμβριο, τα γνωστά ανταλλακτήρια Binance και Huobi Global έπαυσαν τις νέες εγγραφές για Κινέζους πελάτες. Παράλληλα, ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε ότι από τις 8 Οκτωβρίου θα σταματήσει την πώληση εξειδικευμένου εξοπλισμού εξόρυξης στην πλατφόρμα του.

Φυσικό επακόλουθο ήταν η έξοδος πληθώρα καταπιεσμένων επιχειρήσεων και εταιρειών-εγκαταστάσεων εξόρυξης από την χώρα. Οι εταιρείες κατάφεραν να μετεγκατασταθούν σε χώρες με κανονισμούς φιλικούς προς τα κρυπτονομίσματα. Huobi, Binance, BTC.com και Bitmain αποτελούν μερικές από τις εταιρείες που ‘μετανάστευσαν’ για την εύρεση μίας πιο φιλικής ρυθμιστικής αρχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News