Αν και ο πληθωρισμός θεωρείται ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές, καθώς το 61% των 388 fund managers με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια 1,2 τρισ. δολάρια στην τελευταία έρευνα Νοεμβρίου της Bank of America «ποντάρει» πως θα αποδειχθεί προσωρινός, οι επαγγελματίες των αγορών συντηρούν ενόψει του τέλους του έτους την επενδυτική διάθεση για ανάληψη ρίσκου (risk-on).

Μείωσαν μάλιστα ελαφρώς τις θέσεις τους σε μετρητά, την ώρα που διατηρούν «αυξημένες θέσεις» στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2013 στις αμερικανικές μετοχές, ενώ περιόρισαν τις «αυξημένες θέσεις» στα εμπορεύματα και διατήρησαν τις σημαντικά «μειωμένες θέσεις» στα ομόλογα. Εξάλλου μόνο το 6% των διαχειριστών «βλέπει» ύφεση τον επόμενο χρόνο.

Οι διαχειριστές δεν αναμένουν επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, προβλέποντας τώρα, σύμφωνα με την έρευνα, πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει κατά μέσο όρο μιάμιση φορά τα επιτόκια το 2022.

Oι καλύτερες αποδόσεις

Στην ερώτηση σχετικά με το ποιες επενδύσεις θα προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις το 2022, το 34% ξεχωρίζει τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, το 30% τις αμερικανικές μετοχές, το 12% το bitcoin, αν και το 56% των διαχειριστών το θεωρεί «φούσκα», το 10% το πετρέλαιο και επίσης 10% τον χρυσό. Λίγο πάνω από το 1% κινούνται οι προτιμήσεις στα 30ετή ομόλογα των ΗΠΑ, καθώς και στα 3μηνα έντοκα, ενώ το δολάριο αναμένεται παραμείνει ισχυρό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή