Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), για το περιεχόμενο της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στην ακτοπλοΐα. Οι συζητήσεις, στις οποίες έχει εμπλακεί με συμβουλευτικό ρόλο και το Υπουργείο Ναυτιλίας αναμένεται να συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει καταθέσει μία πρόταση όπου ουσιαστικά προβλέπει μηδενικές αυξήσεις για την διετία 2020-21 και κάποια αύξηση για το 2022. Ειδικότερα ο ΣΕΕΝ πρότεινε μηδενική αύξηση για όλο το 2020, μηδενική αύξηση για τους πρώτους 10 μήνες του 2021, 1% από 1/11/2021 έως το τέλος του Ιούνη του 2022 και επιπλέον 1% για το υπόλοιπο του έτους 2022.

Την πρόταση αυτή αντιμετώπισαν αρνητικά οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ οι οποίοι ζητούν αυξήσεις για την διετία 2020-2021.

Από τον ΣΕΕΝ υποστηρίζεται ότι πέρυσι και φέτος ο κλάδος έχει μεγάλες ζημιές λόγω της πανδημίας και του περιορισμού της επιβατικής και μεταφορικής κίνησης και συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το Υπουργείο οφείλει περί τα 60 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του κλάδου από μισθώματα «αγόνων γραμμών» για δρομολόγια που έχουν ήδη πραγματοποιήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News