Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο ποιoς θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Federal Reserve.

H απόδοση του δεκαετούς ομολόγου σκάρφαλωσε δύο μονάδες βάσης στο 1,5583 % στθς 3:45 πμ ώρα ΕΤ.Η απόδοση του 30τούς ενισχύθηκε με περίπου μια μονάδα βάσης στο 1.9107%.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή του για την προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τις επόμενες ημέρες, με τον σημερινό πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ και την κυβερνήτη Λάελ Μπρέιναρντ να θεωρούνται οι πιο πιθανοί υποψήφιοι. Η Μπρέιναρντ ανήκει στα περιστέρια  και ως εκ τούτου οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποσύρει η Fed τα έκτακτα μέτρα τόνωσης.

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της GPS Capital Markets, Ντέιβιντ Πίρς, είπε στο «Squawk Box Europe» του CNBC τη Δευτέρα ότι εκτιμά πως πολλοί άνθρωποι της αγοράς θεωρούν ότι  η προσέγγιση στη νομισματική πολιτική  του Πάεουελ και της Μπέιναρντ θα ήταν «αρκετά παρόμοια».

Τόνισε μάλιστα ότι οι παράγοντες της αγοράς θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην προσέγγιση που θα έχουν οι υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου της FED  όσον αφορά τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων,καθώς αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πίρς, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια «πραγματική τεράστια πτωτική τάση στην αγορά δανεισμού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές