Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα μεγάλο κύμα ταξιδιωτών ενόψει των διακοπών της Ημέρας των Ευχαριστιών, ελπίζοντας ότι η πρόγνωση του καιρού θα είναι καλή και εκατομμύρια Αμερικανοί θα πειστούν να μετακινηθούν οδικώς και αεροπορικώς σε όλη τη χώρα.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Παρασκευή ήταν η πιο πολυσύχναστη ημέρα αεροπορικών ταξιδιών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 τον Μάρτιο του 2020, καθώς ελέγχθηκαν 2,24 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η TSA αναμένει περίπου 20 εκατομμύρια επιβάτες να ταξιδέψουν αεροπορικώς στην περίοδο της γιορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών, σε σύγκριση με σχεδόν 26 εκατομμύρια την ίδια περίοδο το 2019.

«Είμαστε έτοιμοι», είπε ο διαχειριστής της TSA Ντέιβιντ Πεκόσκε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή στο εθνικό αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον Ρίγκαν.

Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί, πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν για διακοπές.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος AAA προβλέπει ότι 53,4 εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν για τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών, προσδοκώντας αύξηση 13% σε σχέση με επιλέγουν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο. Περίπου 48,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες για την Ημέρα των Ευχαριστιών αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, από 47,1 εκατομμύρια πέρυσι, αλλά πιο κάτω από τα 49,9 εκατομμύρια του 2019.

Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την οδική μετακίνηση θα φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα που οι τιμές τους βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο σημείο από το 2014.

Ο Πάτρικ Ντε Χάαν, επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy, είπε ότι ορισμένοι Αμερικανοί «αντιδρούν στις υψηλές τιμές κλείνοντας την πόρτα του αυτοκινήτου τους και αφήνοντά το εκτός δρόμων»!

Οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν το προσωπικό

Οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν το προσωπικό και προσφέρουν μπόνους και άλλα κίνητρα στους υπαλλήλους που θα εργαστούν στην πολυάσχολη περίοδο των διακοπών.

Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι αναμένει να πετάξουν με τα αεροσκάφη της έως και 5,6 εκατομμύρια επιβάτες από τις 19 έως τις 30 Νοεμβρίου, σχεδόν 300% πάνω έναντι των 2,2 εκατομμυρίων επιβατών του 2020 για την περίοδο. Ωστόσο αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να είναι κάτω από τα 6,3 εκατομμύρια επιβάτες κατά την ίδια περίοδο το 2019 .

Η United Airlines ανακοίνωσε ότι αναμένει περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες κατά την περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών, περίπου το 88% του συνολικού αριθμού των επιβατών του 2019., και ότι προσθέτει περίπου 700 πτήσεις εσωτερικού για την περίοδο αυτή.

Ορισμένες άλλες αεροπορικές εταιρείες είδαν τις τελευταίες εβδομάδες τα καιρικά προβλήματα να έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες καθημερινές ακυρώσεις για αρκετές ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή