Οι μετοχές της Telecom Italia εκτινάχθηκαν περισσότερο από 27% το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση ότι αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός KKR κατέθεσε προσφορά εξαγοράς 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρεία της Ιταλίας.

Η μη δεσμευτική πρόταση αποτιμά το πρώην τηλεφωνικό μονοπώλιο στα 0,505 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, δίνοντας premium 45,7% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Παρασκευής και αυξάνεται σε περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Το αναφερόμενο ακαθάριστο χρέος της Telecom Italia ξεπερνά τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ και η S&P την περασμένη εβδομάδα υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας ακόμη πιο κάτω από το επίπεδο επενδυτικής βαθμίδας.

Πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, η εταιρεία τηλεφωνίας είχε δει την τιμή της μετοχής της να πέφτει σχεδόν κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας δήλωσε ότι το ξένο ενδιαφέρον για ιταλικές εταιρείες είναι «καλά νέα για τη χώρα».

Το διοικητικό συμβούλιο της Telecom Italia, υπό την προεδρία του πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Σαλβατόρε Ρόσι, συναντήθηκε την Κυριακή για να συζητήσει την προσφορά, η οποία χαρακτηρίστηκε από την KKR ως «φιλική», σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η Deutsche Bank δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι τα νέα ήταν «θετικά για την TI και τον ευρύτερο τομέα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
Διεθνή |

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Παρά τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις και το ενδεχόμενο η πανδημία να επιβραδύνει την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυξήθηκαν πλέον του αναμενόμενου οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο

Σύνοδος ΟΠΕΚ+ – Η παραλλαγή Όμικρον δε φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου
Διεθνή |

Κρίσιμη σύνοδος ΟΠΕΚ+ με τα μάτια στραμμένα στην παραλλαγή Όμικρον

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η ευρύτερη ομάδα των χωρών-παραγωγών πετρελαίου, γνωστή και ως OΠΕΚ+, σκοπεύει να αλλάξει πορεία από το τρέχον σχέδιο παραγωγής της για μηνιαία αύξηση κατά 400.000 βαρελιών ημερησίως