Η σουηδική Ericsson ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της Vonage, μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του cloud και των επικοινωνιών, έναντι τιμήματος 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη εξαγορά θεωρείται ότι επεκτείνει περεταίρω τις 5G δυνατότητες της εταιρείας που δραστηριοποιείται πλέον στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δικτύων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχει πραγματοποιήσει η Ericsson στην ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πέρυσι η σουηδική εταιρεία εξαγόρασε έναντι 1,1 δισ. δολαρίων την Cradlepoint, μία συμφωνία που της έδωσε πρόσβαση σε εργαλεία διασύνδεσης συσκευών μέσω Internet of Things και δικτύων 4G ή 5G. Η αμερικανική Vonage ειδικεύεται στην ανάπτυξη API (Application Programming Interface), δηλαδή λογισμικό που βοηθάει προγράμματα διαφορετικών κατασκευαστών να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής της Ericsson, Καρλ Μελλάντερ, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ότι «η εξαγορά της Vonage είναι συμπληρωματική σε όσα είχαμε χτίσει έως τώρα… η Cradlepoint ήταν επίσης από τους ακρογωνιαίους λίθους στη δημιουργία επιχειρηματικής παρουσίας».

Η Vonage παράγει λογισμικό για διάφορες αγορές (υγεία, οικονομικά, εκπαίδευση και μεταφορές), ενώ είχε πωλήσεις ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 12μηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιημένους προγραμματιστές και περισσότερους από 120.000 εταιρικούς πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή