Η κινεζική Baidu ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε άδεια χρήσης αλγόριθμου για ακολουθίες mRNA στη φαρμακοβιομηχανία Sanofi, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό εμβολίων και άλλων θεραπευτικών προϊόντων.

Πρόκειται για την πρώτη εμπορική συνεργασία της Baidu, που είναι κατά βάση τεχνολογική εταιρεία, με έναν από τους σημαντικότερους παίκτες του χώρου του φαρμάκου, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η γαλλική Sanofi αποτελούσε από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων στον κόσμο, προ πανδημίας, όταν έμεινε πίσω από τις ανταγωνίστριες BioNTech/ Pfizer και Moderna στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων mRNA κατά της Covid-19.

Σημειώνεται ότι η Sanofi σταμάτησε τις δοκιμές του δικού της mRNA εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο και επικεντρώθηκε στη συνεργασία της με την GlaxoSmithKline για να φέρουν ένα νέο εμβόλιο που θα βασίζεται σε περισσότερο συμβατικές προσεγγίσεις ανάπτυξης.

Ο γαλλικός όμιλος έχει ανακοινώσει ότι οι μελέτες που έχουν γίνει για τη δημιουργία mRNA εμβολίων θα χρησιμοποιηθούν σε θεραπείες για άλλες μολυσματικές ασθένειες για τις οποίες υπάρχει επίσης σημαντική ανάγκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η Baidu, η αμοιβή της θα έρθει όταν ανακαλυφθεί οποιαδήποτε θεραπεία ή εμβόλιο από τη Sanofi, όταν μπει σε φάση κλινικών δοκιμών και στην οποία βέβαια θα έχει χρησιμοποιηθεί ο δικός της αλγόριθμος.

«Το γεγονός ότι η συμφωνία προβλέπει την πληρωμή ανάλογα με τα βήματα που θα ολοκληρώνει η έρευνα δείχνει ότι η Sanofi έχει σημαντική αυτοπεποίθηση ότι θα φέρει αποτελέσματα με τη χρήση του αλγορίθμου της Baidu, σε επίπεδο κλινικών δοκιμών και σε επίπεδο τελικών προϊόντων», δήλωσε στο Reuters ο Huang Liang, επικεφαλής επιστήμονας του προγράμματος.

Πάντως, δεν αποκαλύφθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γιατί η Gen Z δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά – Ποια προσόντα ψάχνουν οι εργοδότες
Διεθνή |

Γιατί η Gen Z δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά – Ποια προσόντα ψάχνουν οι εργοδότες

Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι οι εταιρείες είναι δυσαρεστημένες με τις νέες προσλήψεις της Gen Z και ενδέχεται να αποφύγουν στο μέλλον την πρόσληψη πρόσφατων αποφοίτων.