Δεν τους έφτανε στη Γερμανία το πρόβλημα του χαμηλού ποσοστού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, τους προέκυψε και επιπλέον πονοκέφαλος που έχει να κάνει με τη δραματική μείωση των αποθεμάτων στο σκεύασμα της Pfizer/BioNTech, με αποτέλεσμα να δρομολογούν καμπάνια για την ενίσχυση της δημοτικότητας του εμβολίου της Moderna.

O Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, στο πλαίσιο της δραματικής έκκλησης του νωρίτερα για την προέλευση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα, αποκάλυψε και το πρακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρχές: όλοι οι Γερμανοί που προτίθεται να εμβολιαστούν ή να λάβουν ενισχυτικές δόσεις θέλουν μόνο το… γερμανικό εμβόλιο των Pfizer/BioNtech. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πρώτον να μειώνονται τα αποθέματα του συγκεκριμένου σκευάσματος και δεύτερον να κινδυνεύουν να λήξουν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna.

«Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας είναι πως το απόθεμα μας σε εμβόλια της BioNTech αδειάζει τόσο γρήγορα που από την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα μπορούμε να διαθέσουμε πάνω από 2-3 εκατ. δόσεις την εβδομάδα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός. Την ίδια ώρα περίπου 16 εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής Moderna κινδυνεύουν να λήξουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Για το λόγο αυτό οι αρχές μελετούν την πιθανότητα μιας στοχευμένης καμπάνιας για να πειστεί το γερμανικό κοινό πως το εμβόλιο mRNA της αμερικανικής εταιρείας είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Θυμίζουμε πως στη Γερμανία η εκτίναξη των κρουσμάτων έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για πιθανά στοχευμένα lockdowns. Μάλιστα, η Καγκελάριος Μέρκελ παραδέχτηκε σε συνάντηση της σήμερα με ανώτατα στελέχη του κόμματος της πως τα μέχρι τώρα μέτρα έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικά και πως η χώρα αντιμετωπίζει
«μια δραματική κατάσταση».

Το έγκριτο ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε σήμερα πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος διασποράς αυξήθηκε στα 386,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ή συνολικά 30.643 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, από περίπου 7.000 την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους