Δεν τους έφτανε στη Γερμανία το πρόβλημα του χαμηλού ποσοστού των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, τους προέκυψε και επιπλέον πονοκέφαλος που έχει να κάνει με τη δραματική μείωση των αποθεμάτων στο σκεύασμα της Pfizer/BioNTech, με αποτέλεσμα να δρομολογούν καμπάνια για την ενίσχυση της δημοτικότητας του εμβολίου της Moderna.

O Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, στο πλαίσιο της δραματικής έκκλησης του νωρίτερα για την προέλευση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα, αποκάλυψε και το πρακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αρχές: όλοι οι Γερμανοί που προτίθεται να εμβολιαστούν ή να λάβουν ενισχυτικές δόσεις θέλουν μόνο το… γερμανικό εμβόλιο των Pfizer/BioNtech. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πρώτον να μειώνονται τα αποθέματα του συγκεκριμένου σκευάσματος και δεύτερον να κινδυνεύουν να λήξουν εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna.

«Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας είναι πως το απόθεμα μας σε εμβόλια της BioNTech αδειάζει τόσο γρήγορα που από την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα μπορούμε να διαθέσουμε πάνω από 2-3 εκατ. δόσεις την εβδομάδα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός. Την ίδια ώρα περίπου 16 εκατ. δόσεις του εμβολίου της αμερικανικής Moderna κινδυνεύουν να λήξουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Για το λόγο αυτό οι αρχές μελετούν την πιθανότητα μιας στοχευμένης καμπάνιας για να πειστεί το γερμανικό κοινό πως το εμβόλιο mRNA της αμερικανικής εταιρείας είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Θυμίζουμε πως στη Γερμανία η εκτίναξη των κρουσμάτων έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για πιθανά στοχευμένα lockdowns. Μάλιστα, η Καγκελάριος Μέρκελ παραδέχτηκε σε συνάντηση της σήμερα με ανώτατα στελέχη του κόμματος της πως τα μέχρι τώρα μέτρα έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικά και πως η χώρα αντιμετωπίζει
«μια δραματική κατάσταση».

Το έγκριτο ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε σήμερα πως ο εβδομαδιαίος μέσος όρος διασποράς αυξήθηκε στα 386,5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ή συνολικά 30.643 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, από περίπου 7.000 την περασμένη εβδομάδα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΠΟΥ – Συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν
Επικαιρότητα |

ΠΟΥ: Συνιστά στους άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες να μην ταξιδεύουν

«Θα πρέπει να συστήσουμε στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (για παράδειγμα: καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη) να αναβάλουν το ταξίδι τους», γράφει ο ΠΟΥ στις νέες ταξιδιωτικές συστάσεις του.

Κορωνοϊός – Οι δύο λόγοι που η κυβέρνηση αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 – «Έκρηξη» στα νέα ραντεβού
Επικαιρότητα |

Εμβολιασμοί: «Έκρηξη» στα νέα ραντεβού για την πρώτη δόση

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσοι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση εμβολιασμού, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα κληθούν να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα

Γερμανία – Κλειδώνει το υποχρεωτικό καθεστώς των εμβολιασμών για όλο τον ενήλικο πληθυσμό
Επικαιρότητα |

Προ των πυλών οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και στη Γερμανία

Οι δηλώσεις του εντολοδόχου Καγκελάριου Όλαφ Σολτς επιβεβαίωσαν την στροφή του στο ζήτημα, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση του με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, την Πέμπτη

Ελλάδα-Ρωσία – Πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα των Μεταφορών
Επικαιρότητα |

Πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα των Μεταφορών

Η διεύρυνση της Ελληνο – Ρωσικής συνεργασίας σε πλήθος τομέων με έμφαση στις Μεταφορές, επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο της 13ης Μεικτής Ρώσο - Ελληνικής Επιτροπής για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική συνεργασία.