Υποχωρεί κάτω από τα 1.800 δολάρια η τιμή του χρυσού, καθώς δέχεται πιέσεις από την άνοδο και του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο 16μηνου και την σταθεροποίηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Η παραμονή για δεύτερη θητεία του Τζερόμ Πάουελ στο τιμόνι της FED ενίσχυσε τις προσδοκίες για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων την επόμενη χρονιά, οδηγώντας ανοδικά το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση της τάξης του 0,4% στα 1.797,16 η ουγγιά στις 10:22 ώρα GMT , ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κατέγραψαν απώλειες της τάξης του 0,5% στα 1.797,50 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου έφτασε σε νέο υψηλό 16μήνου και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σταθεροποιήθηκαν μετά τον διορισμό του Πάουελ για δεύτερη θητεία ως προέδρου της Fed, ενισχύοντας τη βεβαιότητα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια το 2022.

Αν και παραδοσικά ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα κινδύνου σε περιόδους πληθωρισμού , η αύξηση επιτοκίων οδηγεί τους επενδυτές που αναζητούν ασφαλείς αποδόσεις σε άλλες επενδύσεις, όπως πχ τα ομόλογα που αποφέρουν κέρδη από τόκους.

Είναι όμως νωρίς για να διαγράψουμε το χρυσό, εξηγεί ο ανεξάρτητος αναλυτής Ρος Νόρμαν.

Πτώση της τάξης του 1,1% σημείωσε το ασήμι και διαμορφώθηκε στα 23,89 δολάρια η ουγγιά, κατά 0,8% υποχωρεί η τιμή της πλατίνας στα 1.003,59 δολάρια και κατά 0,4% το παλλάδιο στα 1.946,38 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές