Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΟΠΕΚ.

Η Ουάσιγκτον μαζί με άλλους μεγάλους καταναλωτές (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα) σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την απελευθέρωση των στρατηγικών τους αποθεμάτων προκειμένου να ανακόψουν το ράλι στις τιμές παρά την απειλή για υποχώρηση της ζήτησης καθώς τα κρούσματα Covid-19 φουντώνουν στην Ευρώπη.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αναμένεται να προβεί στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις σήμερα, δήλωσε πηγή της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 43 σεντς, ή 0,6%, στα 76,32 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 30 σεντς, ή 0,4%, στα 79,40 δολάρια το βαρέλι.

Οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν ότι η αποδέσμευση εκατομμυρίων βαρελιών από τα αποθέματα των μεγαλύτερων πελατών τους είναι αδικαιολόγητη υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και ο όμιλος μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσει τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά τη συνεδρίασή τους την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο – Ο ΟΠΕΚ ετοιμάζει απάντηση στον Μπάιντεν για τα στρατηγικά αποθέματα

Η διαμάχη αυτή απειλεί να προκαλέσει ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στη γεωπολιτική του πετρελαίου από τον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας στις αρχές του 2020.

Διακυβεύεται η τιμή του πιο σημαντικού εμπορεύματος στον κόσμο καθώς πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες αντιμετωπίζουν την ισχυρότερη πληθωριστική άνοδο σε περισσότερο από ένα δεκαετία.

Δείχνει επίσης την τεταμένη σχέση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Ριάντ, που παραδοσιακά αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες