Τα «μυστικά» για την αντιμετώπιση του γήρατος και την καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου έρχεται να μάς δώσει μία  γυναικεία προσωπικότητα, μητέρα του πλουσιότερου άνδρα στον πλανήτη. Ο λόγος για τη Maye Musk, μία γυναίκα δυναμική που, πέραν του ότι μεγάλωσε έναν δισεκατομμυριούχο με σπουδαίο όραμα, η ίδια, ως συγγραφέας, σουπερμόντελ, διαιτολόγος και διατροφολόγος, αποτελεί είδωλο της αβίαστης κομψότητας και της γυναικείας φινέτσας.

Ο Ίλον Μασκιδρυτής της Tesla και της Space X, είναι ο πρώτος άνδρας στον πλανήτη, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 292 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας, έτσι, και τον Τζεφ Μπέζος, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 100 δισ. Πέραν, όμως, της περιουσίας του, ο Ίλον Μασκ ασχολείται και με φιλανθρωπικά έργα, ενώ διαθέτει και το όραμα της αλλαγής (όπως για παράδειγμα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla και διαστημόπλοια Space X).

Ποια, όμως, είναι η γυναικεία αυτή φιγούρα που συνέβαλε στην ανάπτυξη μίας τέτοιας προσωπικότητας, υποστηρίζοντάς την σε κάθε της βήμα;

Η γυναικεία αυτή φιγούρα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη μητέρα του Ίλον Μασκ, Maye Musk, η οποία όχι μόνο μεγάλωσε έναν από τους άνδρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, αλλά αποτέλεσε και η ίδια «πηγή έμπνευσης» για πολλές γυναίκες, καθώς δεν σταμάτησε να κυνηγάει τα όνειρά της και να  προσπαθεί να τα κάνει πράξη.

Όπως αναφέρει το Forbes, στην ηλικία των 69 ετών, η Maye Musk κατάφερε να γράψει ιστορία, πρωταγωνιστώντας σε παγκόσμια καμπάνια ομορφιάς της εταιρείας καλλυντικών  ενώ, με τη φωτογράφησή της για το εξώφυλλο της Vogue, στην Κορέα, ντυμένη στα λευκά, απέδειξε ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Η απάντησή της στο «γήρας»

Παρά το γεγονός ότι οι κρέμες, τα καλλυντικά, οι θεραπείες και η αισθητική χειρουργική υπόσχονται την «αιώνια νεότητα», η Maye Musk υποστηρίζει ότι οι υγιεινές συνήθειες, όπως η άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και ο καλός ύπνος είναι το πραγματικό μυστικό για να φαίνεται κανείς νέος, ανεξαρτήτως ηλικίας.

H ίδια συνεχίζει αναφέροντας ότι «η απάντησή μου στο γήρας είναι οι διατροφικές μου συνήθειες. Ακολουθώ τη λεγόμενη δίαιτα Flexitarian. Οι τρεις κανόνες “χρυσός” για να είμαι υγιής είναι η σωστή διατροφή, η συνεχής εκπαίδευση και η θετική ενέργεια».

Τι θα έτρωγε η Maye Musk;

Mε μεταπτυχιακό στη διαιτητική και τη διατροφολογία, η Maye Musk θεωρείται το πλέον κατάλληλο άτομο να μας δώσει συμβουλές για τις διατροφικές μας συνήθειες. Η ίδια υποστηρίζει ότι οι καλύτερες δίαιτες είναι η Μεσογειακή, η δίαιτα DASH, η Flexitarian δίαιτα (ευέλικτη χορτοφαγική) και η δίαιτα WW (δίαιτα που βασίζεται σε σύστημα πόντων και όχι στην καταμέτρηση βάρους).

Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και η Maye Musk υποκύπτει στους «γλυκούς» πειρασμούς. Έχοντας καθιερώσει ορισμένες “cheat days” στο διαιτολόγιό της, δίνει τη δυνατότητα στον εαυτό της να «παρεκκλίνει» από το πρόγραμμά του, ενδίδοντας σε μία μπάρα σοκολάτας ή σε ένα κυπελάκι παγωτού.

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Υποστηρίζοντας ότι η «η διατροφή είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για την καλή υγεία και τη μακροζωία», η ίδια εμπλουτίζει το διαιτολόγιό της με πράσινα, φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Η άποψή της για τα συμπληρώματα διατροφής

Υποστηρίζοντας θερμά την άποψη ότι η μόνη πηγή ενέργειας και διατροφής είναι αποκλειστικά το φαγητό, η Maye Musk αποφεύγει και δεν συνιστά την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς όπως ισχυρίζεται «η πλειονότητά τους στερείται επιστημονικών αποδείξεων».

Η άποψή της αυτή έκανε το κοινό της να αναρωτιέται, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία της με εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής επόμενης γενιάς, της οποίας το νέο πρόσωπο θα είναι η Maye Musk.

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)

Πώς γυμνάζεται η Maye Musk;

Mε τη δουλειά της να απαιτεί συχνά ταξίδια, meeting και φωτογραφήσεις, η Maye Musk έχει ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητά της, που θυμίζει περισσότερο σε πρόγραμμα… τριαντάρη παρά κάποιου συνομήλικού της. Η ίδια, όμως, δεν παραμελεί να εντάξει, με την πρώτη ευκαιρία, στο πρόγραμμά της κάποιου είδους γυμναστική.

«Προσπαθώ να πηγαίνω για γρήγορο περπάτημα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, να κάνω stretching για ένα τέταρτο και βαράκια για ένα δεκάλεπτο. Δεν κάνω υπερβολές.»

View this post on Instagram

A post shared by Maye Musk (@mayemusk)


Πέραν της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής, η Maye Musk θεωρεί πως και ο θετικός τρόπος σκέψης έχει συμβάλει σημαντικά στο να μην εμφανιστούν τα «σημάδια του χρόνου» πάνω της.

Η ίδια συμβουλεύει: «Προσπαθήστε να έχετε ένα υγιές βάρος ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Προσπαθήστε να έχετε μία θετική στάση ζωής και να αποτελείτε πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus