Άλμα 20% σημείωσε η μετοχή της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Kaisa μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για την αποπληρωμή των επενδυτών, που, τουλάχιστον για την ώρα, μετρίασε της ανησυχίες της αγοράς για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο πλαίσιο των γενικευμένων πιέσεων που δέχεται ο κλάδος των ακινήτων στην Κίνα.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα επανέναρξης της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας, η οποία είχε ανασταλεί στις 5 Νοεμβρίου, όταν έγινε γνωστό ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην υποχρέωση πληρωμής ενός προϊόντος διαχείρισης περιουσίας.

«Έχουν εφαρμοστεί μέτρα αποπληρωμής» για περίπου 1,1 δισεκατομμύρια γιουάν (171,9 εκατομμύρια δολάρια) των προϊόντων διαχείρισης περιουσίας, σύμφωνα με την ενημέρωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Επίσης, σημειώθηκε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή των υπολοίπων 396,6 εκατομμυρίων γιουάν σε προϊόντα διαχείρισης πλούτου.

Η Kaisa ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τις πληρωμές offshore χρέους που λήγουν τον Δεκέμβριο, προσφέροντας στους επενδυτές νέα ομόλογα αξίας 380 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγουν τώρα το 2023. Η αξία των αρχικών ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ ανήλθε σε 400 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των κινεζικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων, η Kaisa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης υπεράκτιων ομολόγων υψηλής απόδοσης σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τη γαλλική επενδυτική τράπεζα Natixis.

Πρώτη είναι η Evergrande, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με τα μεγαλύτερα χρέη παγκοσμίως.

Όπως ανακοίνωσε η Kaisa, «η επίμονη αυστηροποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, τα πολλαπλά πιστωτικά συμβάντα και η επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος οδήγησαν σε προσωρινό κλείσιμο διαφόρων πηγών αναχρηματοδότησης του κλάδου και ασκούν τεράστια πίεση στη βραχυπρόθεσμη ρευστότητά μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Διαχείριση άγχους – Τι αλλάζει στην εποπτεία των αμερικανικών τραπεζών
Partners |

Διαχείριση άγχους: Τι αλλάζει στην εποπτεία των αμερικανικών τραπεζών

Ο Ρίτσαρντ Κόρντρεϊ , πρώην επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών, είναι υποψήφιος για να ηγηθεί της εποπτείας μεγάλων τραπεζών για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ

ΗΠΑ – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
Διεθνή |

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα

Παρά τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις και το ενδεχόμενο η πανδημία να επιβραδύνει την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυξήθηκαν πλέον του αναμενόμενου οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο

Σύνοδος ΟΠΕΚ+ – Η παραλλαγή Όμικρον δε φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου
Διεθνή |

Κρίσιμη σύνοδος ΟΠΕΚ+ με τα μάτια στραμμένα στην παραλλαγή Όμικρον

Υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι η ευρύτερη ομάδα των χωρών-παραγωγών πετρελαίου, γνωστή και ως OΠΕΚ+, σκοπεύει να αλλάξει πορεία από το τρέχον σχέδιο παραγωγής της για μηνιαία αύξηση κατά 400.000 βαρελιών ημερησίως