Στην Ολλανδία θα κατασκευαστεί τελικά το νέο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της γαλακτοβιομηχανίας, συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου, να δημιουργήσει νέα παραγωγική μονάδα στο Λουξεμβούργο.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι το εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen στην Ολλανδία και ήδη έχει υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η νέα μονάδα παραγωγής αρχικά θα συνεισφέρει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Για τη δημιουργία της η γαλακτοβιομηχανία εκτιμά πως θα επενδύσει 150 εκατ. ευρώ.

«Συνεργαζόμαστε στενά, μεταξύ άλλων, με τη NOM (www.nvnom.com), τη NFIA (www.investinholland.com), την επαρχία Drenthe (www.provincie.drenthe.nl), η θαλάσσια σανίδα (Waterschap Drents Overijsselse Delta www.wdodelta.nl), το WMD (www.wmd.nl), NV RENDO (www.rendogroep.nl) και το δήμο Hoogeveen (www.hoogeveen.nl) για την πραγματοποίηση η νέα μας μονάδα παραγωγής, η οποία αναμένουμε ότι θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως μετά και το «ναυάγιο» του εγχειρήματος για δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο, ο όμιλος, ο οποίος διατηρεί τρεις παραγωγικές εγκαταστάσεις, -μία στις ΗΠΑ (Τζονστάουν, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης) και δύο στην Ελλάδα (Μεταμόρφωση και Τρίκαλα)- συνέχισε να αναζητά κατάλληλη τοποθεσία στη Δυτική Ευρώπη για να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο με στόχο να καλύψει τις αγορές κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας.
Οι πληροφορίες ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού έλεγαν ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώνεται στις αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις