Στην Ολλανδία θα κατασκευαστεί τελικά το νέο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια της γαλακτοβιομηχανίας, συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου, να δημιουργήσει νέα παραγωγική μονάδα στο Λουξεμβούργο.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι το εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen στην Ολλανδία και ήδη έχει υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η νέα μονάδα παραγωγής αρχικά θα συνεισφέρει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως και θα δημιουργήσει 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Για τη δημιουργία της η γαλακτοβιομηχανία εκτιμά πως θα επενδύσει 150 εκατ. ευρώ.

«Συνεργαζόμαστε στενά, μεταξύ άλλων, με τη NOM (www.nvnom.com), τη NFIA (www.investinholland.com), την επαρχία Drenthe (www.provincie.drenthe.nl), η θαλάσσια σανίδα (Waterschap Drents Overijsselse Delta www.wdodelta.nl), το WMD (www.wmd.nl), NV RENDO (www.rendogroep.nl) και το δήμο Hoogeveen (www.hoogeveen.nl) για την πραγματοποίηση η νέα μας μονάδα παραγωγής, η οποία αναμένουμε ότι θα λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως μετά και το «ναυάγιο» του εγχειρήματος για δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στο Λουξεμβούργο, ο όμιλος, ο οποίος διατηρεί τρεις παραγωγικές εγκαταστάσεις, -μία στις ΗΠΑ (Τζονστάουν, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης) και δύο στην Ελλάδα (Μεταμόρφωση και Τρίκαλα)- συνέχισε να αναζητά κατάλληλη τοποθεσία στη Δυτική Ευρώπη για να κατασκευάσει νέο εργοστάσιο με στόχο να καλύψει τις αγορές κυρίως του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας.
Οι πληροφορίες ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού έλεγαν ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώνεται στις αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas – Νέα επένδυση στον χώρο του ΙοT
Επιχειρήσεις |

Νέα επένδυση της Space Hellas στον χώρο του ΙοT

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της SenseOne Technologies Α.Ε. ανακοίνωσε η Space Hellas, η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για μια πρωτοπόρο εταιρεία στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων Internet of Things (ΙοΤ) στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΑΔΜΗΕ – Συμφωνία με την Islalink για επέκταση επίγειου δικτύου οπτικών ινών
Τεχνολογία |

Επεκτείνεται το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών IONIAN που συνδέει Ελλάδα-Ιταλία

Η συνεργασία της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ και της Islalink σηματοδοτεί την επέκταση κρίσιμων ευρυζωνικών υποδομών στη Μεσόγειο που ενισχύουν σημαντικά τη διασυνδεσιμότητα Ελλάδος-Ιταλίας με επιπλέον χωρητικότητα 360 Tbps.

Μουζάκης – Αύξηση εσόδων και EBITDA στο εννεάμηνο
Επιχειρήσεις |

Σε άνοδο έσοδα και EBITDA για την «Μουζάκης»

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3.689.518,72 ευρώ, έναντι 2.961.681,91 ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 24,58% και ο εταιρικός σε 3.689.518,72 ευρώ, έναντι 2.961.681,91 ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 24,58%

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης
Επιχειρήσεις |

Συνεργασία Κικίλια-Καρανίκα για να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής επιχείρησης

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα να καθοριστεί το πλαίσιο της τουριστικής εμπορικής επιχείρησης και επισήμανε ότι το εμπόριο συμβάλλει καθοριστικά στο τουριστικό προϊόν και στην τουριστική εμπειρία προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας