Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν περιορισμούς στουςμη αμερικανούς πολίτες ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική και επτά άλλες αφρικανικές χώρες από τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Εκτός από τη Νότια Αφρική, πρόκειται για τις Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Ναμίμπια, Λεσότο, Εσουατίνι, Μοζαμβίκη και Μαλάουι. Η άφιξη στο αμερικανικό έδαφος θα απαγορεύεται από τη Δευτέρα στους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι, δήλωσε αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη και ποιο ελληνικό όνομα έλαβε

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η κυβέρνηση των ΗΠΕ λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου η χώρα ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ταξιδιώτες προερχόμενους από περισσότερες από 30 χώρες.

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε την Παρασκευή από τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, δρ Άντονι Φάουτσι.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλαν ήδη ταξιδιωτικούς περιορισμούς νωρίτερα σήμερατην Παρασκευή στη νότια Αφρική.

Οι επιστήμονες έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για την αυξημένη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής.

Εκφράζεται φόβος ότι μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων Covid στην επαρχία Gauteng της Νότιας Αφρικής -όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού- πιθανόν να είναι ένδειξη ότι μπορεί να παραβιάσει την ανοσία.

Και ο Καναδάς

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του στους ταξιδιώτες από επτά χώρες της νότιας Αφρικής, όπου εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή Όμικρον.

«Πρέπει να δράσουμε σύντομα για να προστατεύσουμε τους Καναδούς», εξήγησε, σε μια συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Υγείας Ζαν Ιβ Ντουκλ, διευκρινίζοντας πως οι χώρες, τις οποίες αφορά το μέτρο, είναι η Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Ζιμπάμπουε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης