Η Ελλάδα διακρίθηκε ιδιαίτερα στον κλάδο της κρουαζιέρας το 2021 καθώς είχε φέτος παρουσία στη χώρα μας το 50% των κρουαζιεροπλοίων που  δραστηριοποιήθηκε παγκοσμίως.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Celestyal Cruises και της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορών ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Γιώργος Κουμπενάς μιλώντας πρόσφατα στην ημερίδα με θέμα: Ελληνικός Τουρισμός, μία εθνική υπόθεση.

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Αθανάσιος Λιάγκος ανέφερε ότι ο ΟΛΘ εμφανίζει ισχυρή δυναμική στον κλάδο της κρουαζιέρας καθώς από 17 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2021 , για το 2022 είναι προγραμματισμένες 49 αφίξεις ενώ το 60% αυτών είναι home port.

Επίσης σημείωσε ότι οι πληρότητες στις κρουαζιέρες του 2021 ήταν της τάξης του 80%. Και οι δυο ομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών προκειμένου αν ενισχυθεί η κρουαζιέρα και στις συνέργειες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως είπε ο κ. Κουμπενάς, τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν πλέον 47-50 ελληνικά λιμάνια, τα περισσότερα εκ των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές.

Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) σε παγκόσμιο επίπεδο, η επανέναρξη της κρουαζιέρας κατά το 2021 σταδιακή καθώς από το 16% του στόλου της CLIA που λειτουργούσε τον Ιούνιο φτάσαμε στο 56% τον Σεπτέμβριο, ενώ έως το τέλος του έτους προβλέπεται να είναι σε λειτουργία το 80%.

Περισσότερα από 3 εκατομμύρια επιβάτες έχουν ταξιδέψει με ασφάλεια από το περασμένο καλοκαίρι σε κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια