Προβάδισμα στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων φαίνεται να έχει ο τομέας της τεχνολογίας, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Grant Thornton για το ελληνικό επιχειρείν.

Στον τομέα της τεχνολογίας δηλώνουν ότι αναμένεται να επενδύσουν τους επόμενους 12 μήνες οι 6 στις 10 επιχειρήσεις, αν και μόνο η 1 στις 10 αναφέρει ότι θα αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της στον τομέα αυτό.

Τη σπουδαιότητα της ψηφιακής μετάβασης, φαίνεται πλέον να την κατανοεί η συντριπτική πλειοψηφία. Οι ελληνικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι είναι σε συνεχή αναζήτηση τρόπων να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία, την οποία θεωρούν περισσότερο ευκαιρία παρά απειλή και προς τούτο έχουν ήδη ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό τους.

Διαβάστε επίσης: Grant Thornton – Η αισιοδοξία επιστρέφει στους Έλληνες επιχειρηματίες

Δηλώνουν ότι έχουν στρατηγική για κυβερνοασφάλεια όσο και συνολικά για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, ενώ δηλώνουν ακόμα και ότι υπάρχει η κουλτούρα και το ανθρώπινο δυναμικό που θα εφαρμόσει το ψηφιακό όραμα της επιχείρησης.

Εντούτοις, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Grant Thornton, η διάθεση για επενδύσεις στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης δεν διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων παρά την αναγνώριση της ανάγκης για ψηφιακό μετασχηματισμό από τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάτι που φάνηκε ειδικά στην πανδημία.

Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις δεν φαίνεται να έχουν στα άμεσα σχέδιά τους πλάνο επενδύσεων σε έρευνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις