Οι αποδοχές των CEOs στις Ηνωμένες εκτοξεύτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς οι εταιρείες αξιοποίησαν νέα ταλέντα για να αντιμετωπίσουν τον απόηχο της πανδημίας Covid-19 και τα διευθυντικά στελέχη αναζήτησαν μια αλλαγή καριέρας, σύμφωνα με μελέτη από την εταιρεία στρατολόγησης Heidrick & Struggles.

Τα ευρήματα δείχνουν πώς οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι δεν έχουν «ανοσία» στην εξάντληση που έχει σαρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζομένους παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας και έχει ωθήσει πολλούς να σκεφτούν μια νέα δουλειά ή τρόπο ζωής σε ένα κύμα που ονομάζεται «Η Μεγάλη Παραίτηση».

«Η πεποίθησή μας είναι ότι θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος, καθώς οι άνθρωποι έχουν καθυστερήσει τη συνταξιοδότησή τους», δήλωσε ο Jeff Sanders της Heidrick.

Υπήρξαν 103 διορισμοί CEO το πρώτο εξάμηνο του 2021 από 1.095 εταιρείες σε 24 περιοχές που μελέτησε η Heidrick, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Έξι μήνες πριν, το δεύτερο εξάμηνο του 2020, 49 εταιρείες άλλαξαν διευθύνοντες συμβούλους, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι περισσότερες εταιρείες κράτησαν τους ηγέτες τους στη θέση τους πέρυσι καθώς έκλεισαν τα γραφεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας. Αλλά καθώς τα μέτρα υποχώρησαν με τη βοήθεια των εμβολίων, οι εταιρείες ένιωσαν ότι ήταν αρκετά σταθερές για να βρουν έναν νέο ηγέτη, είπε ο Sanders.

«Πολλοί διευθύνοντες σύμβουλοι δεν χρειάστηκε να ταξιδέψουν τόσο πολύ», κάτι που τους βοήθησε να διατηρήσουν την ενέργειά τους, είπε ο Sanders.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των νέων CEO ήταν εσωτερικοί υποψήφιοι, από λίγο περισσότερο από τους μισούς κατά την ίδια περίοδο το 2020.

Οι γυναίκες αποτελούσαν το 13% των νέων CEOs το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, από 6% την προηγούμενη περίοδο στις περιφέρειες που μελέτησε η έκθεση.

Ωστόσο, η ανατροπή αυτή δεν οδήγησε σε μεγάλα βήματα στην ποικιλομορφία, σύμφωνα με τη μελέτη. Διαπιστώθηκε ότι το 3% των CEO του Fortune 100 είναι μαύροι, το 4% είναι Ισπανοί ή Λατίνοι, το 4% είναι Ασιάτες και το 1% είναι από τη Μέση Ανατολή ή τη Βόρεια Αφρική, λιγότερο από το μερίδιό τους στον πληθυσμό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή