Οι Αμερικανοί θα δουν τις τιμές στην αντλία να πέφτουν σύντομα, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την απόφαση για αξιοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, ώστε να εκτονώσει τις πιέσεις στις τιμές .

Σε μήνυμά του στο Twitter το Σάββατο, ενώ βρισκόταν στο Nantucket, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι η προσπάθεια των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τις τιμές της βενζίνης εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά σύντομα θα φτάσει στα πρατήρια σε όλες τις ΗΠΑ, εκεί που γεμίζετε τα ντεπόζιτά σας», είπε.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα απελευθερώσει 50 εκατομμύρια βαρέλια αποθεμάτων αφού ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του διστάζουν να αυξήσουν την παραγωγή.

Σε ανάλογη κίνηση προχωρούν Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία , Νότια Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο σε άνευ προηγουμένου συντονισμένη προσπάθεια μείωσης των τιμών.

Η κίνηση δεν προκάλεσε απότομη πτώση στις τιμές του αργού, αλλά η πτώση ήρθε λίγες μέρες αργότερα, όταν τα νέα για την παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον προκάλεσαν ξεπούλημα στην αγορά. Το πετρέλαιο West Texas Intermediate, η τιμή αναφοράς του αργού στις ΗΠΑ, έκλεισε 13% χαμηλότερα, τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή