Αύξηση  18% σημείωσε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΑΝΕΚ στο εννεάμηνο του 2021 και ανήλθε σε 114,2 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA του Ομίλου ανήλθαν σε ευρώ €12,4 εκατ. έναντι ευρώ €7,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020,

Στο εννεάμηνο του 2021, μετά τη σταδιακή αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ο Όμιλος της ΑΝΕΚ παρουσίασε αύξηση της κίνησης σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου και βελτίωση των λειτουργικών του αποτελεσμάτων. Ιδίως κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 όπου, λόγω της εποχικότητας, καταγράφονται οι υψηλότερες πωλήσεις, ανακτήθηκε ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών που χάθηκε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η μεγάλη άνοδος των διεθνών τιμών  πετρελαίου το εννεάμηνο του 2021, η οποία οδήγησε σε αύξηση του κόστους καυσίμων κατά 35% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2020, απορρόφησε σημαντικό μέρος της ωφέλειας από την αύξηση της κίνησης και των εσόδων.

Σημειώνεται ότι η ανάκαμψη των αποτελεσμάτων επήλθε έπειτα από την πρωτοφανή απώλεια μεταφορικού έργου και εσόδων κατά το προηγούμενο έτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Η σημαντική αύξηση της μεταφορικής κίνησης είχε ως απόρροια την άνοδο κατά 18% του κύκλου εργασιών του Ομίλου, ο οποίος στο εννεάμηνο του 2021 ανήλθε σε ευρώ 114,2 εκατ. έναντι ευρώ 97,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε σε ευρώ 56,0 εκατ. έναντι ευρώ 41,6 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 35%.
Επίσης, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε ευρώ € 12,4 εκατ. έναντι ευρώ € 7,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε ευρώ € 13,1 εκατ. έναντι ευρώ € 10,0 εκατ. την αντίστοιχη συγκρίσιμη πε-
ρίοδο. Τέλος, τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε κέρδη ευρώ € 4,2 εκατ. έναντι ζημιών ευρώ € 0,7 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο του2021 ανήλθαν σε κέρδη ευρώ € 10,3 εκατ. έναντι ευρώ € 7,2 εκατ. την αντίστοιχη συγκρίσιμη περίοδο.

Η αυξητική τάση της κίνησης σε όλες τις κατηγορίες μεταφορικού έργου του Ομίλου συνεχίζεται και τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ωστόσο, οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα επιβαρύνοντας υπέρμετρα το λειτουργικό κόστος.

Δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση, στην κεφαλαιακή διάρθρωση και στα λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Attica Group – Logistics και ξενοδοχεία το νέο πεδίο δραστηριοτήτων του ομίλου
Ακτοπλοΐα |

Logistics και ξενοδοχεία το νέο πεδίο δραστηριοτήτων της Attica Group

Στην Ελλάδα μπορεί να προξενούν εντύπωση τέτοιες κινήσεις, αλλά με μια ματιά στην αγορά των ferries στην υπόλοιπη Ευρώπη καταδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι φυσιολογική για το μέγεθος και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ομίλου

Μινωικές Γραμμές – Έκτακτα δρομολόγια στις 15 Δεκεμβρίου
Ακτοπλοΐα |

Μινωικές Γραμμές: Έκτακτα δρομολόγια στις 15 Δεκεμβρίου

Το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ θα εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια στις 15/12/2021, για τη μεταφορά επιβατών, αγροτικών προϊόντων και φορτίων που συσσωρεύτηκαν μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας