Μικρή επιβράδυνση παρουσίασαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός πως παραμένουν συνολικά σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα συντηρώντας τις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά.

Συγκεκριμένα ο εθνικός δείκτης τιμών των κατοικιών αυξήθηκε κατά 19,5% σε ετήσια βάση, ελαφρά κάτω από το 19,8% του Αυγούστου. Πρόκειται δε, για την πρώτη κάμψη για το δείκτη από το Μάιο του 2020, δεδομένου πως η αγορά σπιτιών παρουσίασε μια σημαντική άνθιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η υψηλή ζήτηση σε σχέση με τη μειωμένη προσφορά και το χαμηλό ρυθμό νέων κατασκευών λόγω των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια και δη, σε πρώτες ύλες έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη. Μάλιστα, παρά την μικρή υποχώρηση τον τελευταίο μήνα, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι τιμές των σπιτιών θα παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα ακόμη.

Οι πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις ήταν το Φίνιξ, η Τάμπα και το Μαϊάμι, ενώ στον αντίποδα τις μικρότερες αυξήσεις κατέγραψε το Σικάγο, η Μινεάπολη και η Ουάσιγκτον DC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή