Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τρίτη το πρωί καθώς η ανησυχία για την παραλλαγή ‘Ομικρον ρίχνει την σκιά της  στις χρηματιστηριακές αγορές και οδηγεί τους επενδυτές σ΄αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών επιλογών.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 9 μονάδες βάσης στο 1,4324% στις 7:00 πμ ώρα ΕΤ . Η απόδοση του 30ετούς κατέγραψε απώλειες 6 μονάδων βάσης στο 1.8139%.

Η πτώση στις χρηματιστηριακές αγορές ήλθε μετά τις δηλώσεις στους Financial Times του διευθύνοντα συμβούλου της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ όπου υποστήριξε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της καινούριας παραλλαγής. Ο Μπανσέλ, μιλώντας χθες στο CNBC, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για να αναπτυχθούν και παραδοθούν νέα αποτελεσματικά εμβόλια.

Ο πρόεδρος της FED Tζερόμ Πάουελ αναμένεται να προειδοποιήσει σήμερα, σε ομιλία του στο Κογκρέσο, πως η νέα παραλλαγή αποτελεί απειλή για το στόχο της κεντρικής τράπεζας, ο οποίος είναι να επιτύχει σταθερές τιμές και μέγιστη απασχόληση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές