Σε χαμηλό εννέα μηνών βούλιαξε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, καθώς  το αυξανόμενο κόστος ζωής και η ανάκαμψη της πανδημίας επηρέασαν τις απόψεις των Αμερικανών για την οικονομία.

Το Conference Board ανακοίνωσε  την Τρίτη ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του υποχώρησε στις 109,5 μονάδες αυτόν τον μήνα, από 111,6 τον Οκτώβριο. Η έρευνα διεξήχθη πριν από την ανακάλυψη της παραλλαγής Όμικρον, μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες. Οι οικονομολόγοι που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν πτώση στο 110,9.

«Οι προσδοκίες για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης επιταχύνθηκαν, αλλά οι προοπτικές απασχόλησης και εισοδήματος μειώθηκαν», δήλωσε η Λυν Φράνκο, διευθύντρια οικονομικών δεικτών και μελετών στο Conference Board. «Οι ανησυχίες για την άνοδο των τιμών και, σε μικρότερο βαθμό, η παραλλαγή δέλτα- ήταν οι κύριοι παράγοντες της ελαφριάς πτώσης της εμπιστοσύνης».

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από τα επίπεδα που είχε βρεθεί στις αρχές της πανδημίας, καθώς ενισχύεται από τη σταθερή ανάπτυξη των θέσεων εργασίας, τις μισθολογικές αυξήσεις και τις τιμές ρεκόρ στο χρηματιστήριο. Ωστόσο, η αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid-19 και ο ταχύτερος πληθωρισμός των τελευταίων δεκαετιών στάθηκαν εμπόδιο  στη διαρκή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των Αμερικανών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή