Την ευρεία γκάμα επενδύσεων στις λιγνιτικές περιοχές που υλοποιεί η ΔΕΗ, παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης μιλώντας σήμερα σε συνέδριο για τη βιωσιμότητα που διοργανώνει το Politico.

«Δεν θα φύγουμε από τις λιγνιτικές περιοχές αλλά θα αλλάξουμε το προφίλ των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές, φωτοβολταϊκά αλλά και διαχείριση αποβλήτων, βιομάζα. Για πρώτη φορά έχουμε ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο, το οποίο λαμβάνει μέριμνα και για τους κατοίκους των περιοχών αυτών», υπογράμμισε ο κ. Στάσσης.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δυνατότητα συμμετοχής των κατοίκων στις επενδύσεις της επιχείρησης σε ΑΠΕ, στα προγράμματα συνταξιοδότησης εργαζομένων σε μονάδες που αποσύρονται αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των νεότερων. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σχέδιο μετάβασης θα επιφέρει σταθερότητα και ευημερία στις λιγνιτικές περιοχές.

Αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις υπογράμμισε, εξάλλου, ότι όσο αυξάνεται η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών θα χρειαζόμαστε περισσότερες υβριδικές επενδύσεις, που θα συνδυάζουν παραγωγή με αποθήκευση ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια