Ένα ράλι οδήγησε τη Wall Street σε απότομα υψηλότερο κλείσιμο την Πέμπτη, ανακτώντας to έδαφος που χάθηκε κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά να κλείνουν συμφωνίες, ενώ αφομοιώνουν τις συνέπειες μιας μεταβαλλόμενης πανδημίας.

Και οι τρεις δείκτες των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο, με τους επενδυτές να προτιμούν την αξία έναντι της ανάπτυξης, και τις οικονομικά ευαίσθητες μικρές κεφαλαιοποιήσεις και τις μεταφορές να έχουν καλύτερη απόδοση από την ευρύτερη αγορά.

Ο Dow κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση με την Boeing Co να παρέχει τη μεγαλύτερη άνοδο στον βιομηχανικό μέσο όρο των blue-chip.

«Περάσαμε 29 συνεχόμενες ημέρες στον S&P 500 χωρίς μεταβολή 1%, πάνω ή κάτω, αλλά η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον «χτυπά» και πέντε ημέρες είχαμε αυτή την έκρηξη αστάθειας», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην LPL Financial. στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

«Μετά από τη χειρότερη πτώση δύο ημερών σε περισσότερο από ένα χρόνο, βλέπουμε επιτέλους μια μικρή αναπήδηση», πρόσθεσε ο Detrick.

Καθώς οι παγκόσμιες κυβερνήσεις προσπαθούν να προσδιορίσουν πώς θα ανταποκριθούν στην νέα παραλλαγή της COVID-19 Ομικρον, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να απαιτήσουν από τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης υγείας να παρέχουν κατ’ οίκον τεστ, μια πολιτική που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

Η παραλλαγή Ομικρον έχει τρομάξει τις αγορές εδώ και περίπου μια εβδομάδα, χτυπώντας ιδιαίτερα σκληρά τις μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια καθώς ένα πακέτο νέων περιορισμών θεσπίστηκε σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτές οι εταιρείες ανέκαμψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Οι δείκτες S&P 1500 Airlines και Hotel and Restaurants έκλεισαν τη συνεδρίαση σημαντικά υψηλότερα.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας και τις προγραμματισμένες απολύσεις παρείχαν περαιτέρω αποδείξεις ότι οι εργοδότες είναι ολοένα και πιο απρόθυμοι να μοιράζουν «ροζ δελτία» εν μέσω μιας στενής αγοράς εργασίας, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ζήτησης σε σύγκρουση με την έλλειψη εργαζομένων και τη χαμηλή συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού, σε συνδυασμό με τους πεισματικά επίμονους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας, βοήθησε να διαγραφεί η λέξη «παροδικό» από το λεξιλόγιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τον πληθωρισμό, καθώς οι μισθοί και οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται και θα μπορούσε κάλλιστα να μεταφραστεί σε αυξήσεις επιτοκίων γρηγορότερα από ό,τι ήλπιζαν πολλοί.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν τώρα την πολυαναμενόμενη έκθεση απασχόλησης του Νοέμβρη του υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 κέρδισε 63,46 μονάδες ή 1,41%, κλείνοντας στις 4.576,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 128,78 μονάδες ή 0,84%, στις 15.382,83. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 622,37 μονάδων ή 1,83% στις 34.644,41 μονάδες.

Και οι 11 κύριοι τομείς του S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street