Μετά από ένα βίντεο που εμφάνιζε έναν μουσικό να δημιουργεί ένα τραγούδι, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ ανακοίνωσε ότι το event θα επικεντρωθεί στη «μουσική και στο Mac».

Για του λόγου το αληθές, στη συνέχεια ανακοινώθηκε μία φθηνότερη έκδοση του Apple Music με την ονομασία Voice Plan. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα κοστίζει 4,99 δολάρια/ μήνα, υποσκελίζοντας ουσιαστικά το αντίπαλο Spotify. Η διαφορά μεταξύ Voice Plan και των υπαρχόντων συνδρομών είναι ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε αυτή μόνο μέσω της Siri, ενώ δεν θα περιλαμβάνει ορισμένα premium χαρακτηριστικά.

Τα gadgets για πρώτο πιάτο

Ακολούθησε το νέο έξυπνο ηχείο της εταιρείας, το HomePod Mini, αξίας 99 δολαρίων, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ποικιλία νέων χρωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα υπήρχε μόνο σε λευκό και σκούρο γκρι, ενώ τώρα θα κυκλοφορεί και σε πορτοκαλί, κίτρινο και μπλε.

Στη συνέχεια του event παρουσιάστηκαν τα νέα AirPods, η τρίτη γενιά των ασύρματων ακουστικών της Apple, που θα υποστηρίζουν «χωρικό» ήχο, δηλαδή ένα είδος ήχου surround στον οποίο η Apple φαίνεται να αρχίζει να επενδύει. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα υποστηρίζεται από νέους ενσωματωμένους αισθητήρες.

Apple Inc/Handout via REUTERS 

Τα ακουστικά θα έχουν νέο design που θυμίζει περισσότερο τις γραμμές του AirPods Pro, με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει η ελαστική in-ear απόληξη. Τα νέα ακουστικά θα μπορούν να φορτίζουν ασύρματα μέσω του MagSafe.

Σύμφωνα με την εταιρεία η επόμενη γενιά AirPods θα έχει ισχυρότερα μπάσα σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα. Η αυτονομία, σε κατάσταση ακρόασης μουσικής, θα φτάνει έως και τις 6 ώρες. Τα νέα AirPods θα κοστίζουν 179 δολάρια.

Οι νέοι επεξεργαστές M1 Pro και M1 Max

Ακολούθησε η ανακοίνωση των νέων επεξεργαστών της εταιρείας, των M1 Pro και M1 Max, οι οποίοι προορίζονται να εξοπλίσουν τα κορυφαία laptops MacBook Pro της Apple.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, τα νέα MacBook Pro είναι «πλήρως επαναπροσδιορισμένα». Ο νέος M1 Pro είναι μία CPU (Central Processing Unit) δέκα πυρήνων, ο οποίος σύμφωνα με την Apple θα είναι 70% ταχύτερος από το σημερινό M1.

Ο έτερος επεξεργαστής, ο M1 Max, αποτελεί μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση των M1 και M1 Pro. Η Apple ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει 57 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και 32 πυρήνες επεξεργασίας γραφικών. Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε κατά την παρουσίαση ότι αυτή η ενσωματωμένη μονάδα γραφικών συγκρίνεται με μία σημερινή ανεξάρτητη κάρτα γραφικών ενός laptop.

Πάντως, η Apple συνεχίζει να ορίζει την ισχύ των επεξεργαστών της χρησιμοποιώντας τη σχέση απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας, αντί για την καθιερωμένη επεξεργαστική ικανότητα.

Τα νέα MacBook Pro

Τα νέα MacBook Pro laptops θα έρχονται με υποδοχές MagSafe, επιστρέφει η υποδοχή HDMI για σύνδεση με τηλεοράσεις και οθόνες, ενώ επιστρέφει και η υποδοχή ανάγνωσης καρτών SD. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κάνουν χρήση της υποδοχής USB-C για φόρτιση (θα υπάρχουν τρεις τέτοιες θύρες επικοινωνίας), ενώ θα υποστηρίζεται και η σύνδεση Thunderbolt.

Σε επίπεδο οθονών, τα νέα MacBook Pro θα έρχονται σε εκδόσεις 16 και 14 ιντσών, ενώ εισάγεται και η εγκοπή (notch) στο επάνω μέρος της οθόνης κατά τα πρότυπα του iPhone. Ωστόσο, σε αντίθεση με το iPhone, η εγκοπή δεν ενσωματώνει την Face ID κάμερα της Apple, δηλαδή την κάμερα με λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Παρόλα αυτά η εμπρόσθια κάμερα έχει βελτιωθεί ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα εικόνων, αναβαθμιζόμενη από τα 720p στα 1080p.

Τα περιθώρια της οθόνης (bezels) έχουν μικρύνει δίνοντας περισσότερο «χώρο» ενώ η μπάρα των εφαρμογών πλαισιώνει την εγκοπή της κάμερας. Αξιοσημείωτο ότι τα νέα μοντέλα δεν θα έχουν την Touch Bar αφής στο πληκτρολόγιο.

Apple Inc/Handout via REUTERS 

Οι οθόνες των υπολογιστών θα διαθέτουν ProMotion πάνελ με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης των εικόνων (για πρώτη φορά στα 120Hz), ένα χαρακτηριστικό που εισήχθη με τη νέα σειρά iPhone 13. Η τεχνολογία των οθονών είναι MiniLED.

Σε επίπεδο αυτονομίας, αναφέρθηκε ότι το μοντέλο των 14 ιντσών μπορεί να παίζει βίντεο για 14 ώρες, ενώ το μοντέλο των 16 ιντσών θα έχει αντίστοιχη ικανότητα για 21 ώρες. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να φορτίζουν στο 50% της χωρητικότητάς τους σε χρόνο 30 λεπτών.

Apple Inc/Handout via REUTERS 

Το MacBook Pro των 14 ιντσών θα έχει τιμή εκκίνησης τα 1.999 δολάρια, ενώ το μοντέλο των 16 ιντσών θα έχει τιμή εκκίνησης τα 2.499 δολάρια, δηλαδή υπάρχει μία ελαφρά αύξηση τιμών σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple είχε να παρουσιάσει μία πλήρως ανανεωμένη σειρά MacBook Pro από το 2016, χωρίς τότε να λείψουν οι αντιδράσεις του κοινού. Βασική αιτία των αντιδράσεων, τότε, το προβληματικό πληκτρολόγιο, η αφαίρεση ορισμένων θυρών επικοινωνίας (όπως η υποδοχή ανάγνωσης καρτών SD και η θύρα HDMI) αλλά και η παρουσία πλήκτρων αφής αντί φυσικών πλήκτρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία