Ο νέος επικεφαλής του τομέα «αυτοκίνησης» της Apple, Κέβιν Λιντς, σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός μοντέλου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου μέχρι το 2025, ενώ παράλληλα θέτει σε νέες βάσεις το project με πλήρεις ικανότητες αυτόνομης οδήγησης.

Αυτά υποστηρίζει το Bloomberg σε ρεπορτάζ του το οποίο «βασίζεται σε πληροφορίες ανθρώπων με γνώση του θέματος». Όπως ήταν φυσικό μετά τη δημοσίευση του θέματος η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε πάνω από 2% επιτυγχάνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ιδεώδες όχημα για την Apple δεν θα έχει τιμόνι και πεντάλια, ενώ τα πάντα στο εσωτερικό του θα είναι σχεδιασμένα γύρω από την ιδέα της οδήγησης χωρίς τη χρήση των χεριών.

Οι πειραματισμοί της αμερικανικής εταιρείας γίνονται μέσω του Project Titan και ξεκίνησαν το 2014 έχοντας σαν βασικό στόχο να σχεδιαστεί ένα όχημα από το μηδέν.

Πάντως, το δημοσίευμα έρχεται σε μία περίοδο που αυξάνεται η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα ενώ η αξία εταιρειών όπως η Tesla και η Rivian ξεπερνά πλέον τις περισσότερες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο δημοσίευμα του Reuters τον περασμένο Δεκέμβριο τοποθετούσε το λανσάρισμα του οχήματος της Apple εντός του 2024, σημειώνοντας μάλιστα τότε ότι αυτό θα ενσωματώνει και «καινοτόμα τεχνολογία μπαταρίας».

Όπως τότε έτσι και τώρα η Apple απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία