Την Τρίτη, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά, καθώς οι φόβοι για τις επιπτώσεις της παραλλαγής του κορωνοϊού Ομικρον μειώθηκαν και οι κινεζικές αρχές ξεκινούν προσπάθειες να τονώσουν την οικονομίας της χώρας που κινείται σε τροχιά επιβράδυνσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, σημείωσε αύξηση 1,4% στις αρχές της Τρίτης. Ο FTSE 100 του Λονδίνου κέρδισε 0,9%.

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης S&P 500 της Wall Street έκλεισε 1,2% υψηλότερα τη Δευτέρα μετά από μια εβδομάδα αστάθειας λόγω της Ομικρον και των προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ενισχύσει τη νομισματική πολιτική της.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν τη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον και την ικανότητά της να αποφύγει τα εμβόλια. Ορισμένα πρώιμα δεδομένα από τη Νότια Αφρική έχουν δείξει ότι το στέλεχος θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερο σοβαρή νόσηση από τα προηγούμενα κύματα λοιμώξεων.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τη Δευτέρα το επίπεδο των καταθέσεων που πρέπει να έχουν οι δανειστές σε μια κίνηση ενίσχυσης της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης υποσχέθηκε «ευέλικτη» νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές