Συνεχίζουν σήμερα σε ανοδική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή ενίσχυση κατά σχεδόν 5%, με τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού να αμβλύνονται, ενώ παράλληλα ανεστάλησαν οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθυστερώντας τις ροές ιρανικού πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 1,12 δολάρια ήτοι 1,5%, φτάνοντας στα 74,20 δολάρια το βαρέλι νωρίς το πρωί, μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 4,6%. Το WTI διαμορφώθηκε στα 70,71 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,22 δολάρια ή 1,8%, μετά το χθεσινό +4,9%.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν κατακόρυφη πτώση την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας του προβληματισμού κατά πόσο τα υπάρχοντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στην Όμικρον και της πιθανότητα επιβολής νέων αυστηρότερων περιορισμών με ανάλογες επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη και ζήτηση πετρελαίου.

Ωστόσο, καθησυχαστικά επέδρασαν στις αγορές όπως φάνηκε οι δηλώσεις του Άντονι Φάουτσι ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα «δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος βαθμός σοβαρότητας» όσον αφορά την Όμικρον.

Επιπλέον, οι εισαγωγές αργού στον κορυφαίο εισαγωγέα στον κόσμο, Κίνα, ανέκαμψαν επίσης τον Νοέμβριο, ενώ δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ πιθανότατα υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές