Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά αμερικανικών ομολόγων. Οι αποδόσεις τους σημείωσαν μικρή διαφοροποίηση, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για την παραλλαγή Όμικρον.

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,434%. Η απόδοση του 30ετούς σημείωσε οριακή άνοδο κατά μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,762%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις για τη νέα παραλλαγή. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ Άντονι Φαούτσι δήλωσε ότι τα αρχικά δεδομένα «είναι ενθαρρυντικά» αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι τα σχέδια της Federal Reserve για την σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της.

Η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αποφασίσει να διπλασιάσει τον ρυθμό του ρυθμό του tapering στα 30 δισ. δολάρια το μήνα στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Μετά τη συνάντηση θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και οι αρχικές συζητήσεις για την αύξηση των επιτοκίων. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders