«Αν συμμετέχετε σε αυτή την κλήση, ανήκετε στους άτυχους που απολύονται». Με αυτή τη λακωνική όσο και ωμή δήλωση γνωστοποίησε σε 900 εργαζόμενους ότι μένουν άνεργοι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στεγαστικών δανείων Better.com Βίσαλ Γκαργκ με κλήση μέσω της πλατφόρμας Zoom, προκαλώντας σχόλια αγανάκτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ότι πρόκειται για «σκληρή», «παγερή», «φρικτή» κίνηση, ιδίως ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο αξιότιμος κύριος Γκαργκ, πάντως, εμφανίστηκε… συντετριμμένος: «Την τελευταία φορά που το έκανα [αυτό] έκλαψα», είπε στους απολυόμενους εργαζόμενους στη διάρκεια της κλήσης. Για να συμπληρώσει αρκούντως… απολογητικά: «Μακάρι τα νέα να ήταν διαφορετικά. Μακάρι να ευημερούσαμε». Επικαλέστηκε, ακόμη, την απόδοση και την παραγωγικότητα του προσωπικού και τις αλλαγές στην αγορά για να δικαιολογήσει τη μαζική απόλυση του 15% περίπου του εργατικού δυναμικού της εταιρείας του.

Διαβάστε επίσης: «Μεγάλη Παραίτηση» ή «Μεγάλη Δυσαρέσκεια» των εργαζομένων παγκοσμίως;

Παρέλειψε, όμως, να αναφέρει ότι στην Better.com, μόλις μια εβδομάδα πριν, είχε εισρεύσει από επενδυτές ζεστό χρήμα ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το… σύστημα του κυρίου Γκαργκ

Μετά τις μαζικές απολύσεις, το περιοδικό Fortune επιβεβαίωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε προβεί στο παρελθόν σε ανώνυμη ανάρτηση σε ιστολόγιο, με την οποία κατηγορούσε τους απολυμένους προσωπικού της εταιρείας του ότι «έκλεβαν» τους συναδέλφους και τους πελάτες τους γιατί ήταν αντιπαραγωγικοί και δούλευαν μόνο δύο ώρες την ημέρα, ενώ ισχυρίζονταν πως δούλευαν πάνω από οκτώ ώρες.

Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία, η οποία στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία για να κάνει τη διαδικασία αγοράς κατοικίας «γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική», υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό όμιλο Softbank και η αξία της ανέρχεται σε περίπου 6 δισ. δολάρια.

Ο τρόπος που έχει επιλέξει ο κύριος Γκαργκ να αντιμετωπίζει του εργαζομένους έχει επικριθεί και στο παρελθόν, όταν γνωστοποιήθηκε ένα email που έστειλε στο προσωπικό.

Για την ακρίβεια έγραφε: «Καθυστερείτε τραγικά (…). Γι’ αυτό πάψτε! Πάψτε! Πάψτε τώρα αμέσως! Με ντροπιάζετε»!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων
Διεθνή |

Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων

Οι ινδικές startup στον κλάδο των ειδών παντοπωλείου προσελκύουν πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας καθώς τους υπόσχονται παραδόσεις εντός 10 λεπτών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια έκρηξη στο «γρήγορο εμπόριο»

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα για να κρατήσουν την ρευστότητα τους
Διεθνή |

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως η εποπτική αρχή της BDDK μετέφερε τις προτάσεις(;) της προς τις τράπεζες μέσω της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών, αποφεύγοντας δηλαδή εσκεμμένα να εκδώσει ρητή, γραπτή εντολή

Ουκρανικό: Πώς οι Αμερικανοί βοηθούν την Ευρώπη να αμυνθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Κρεμλίνου
Διεθνή |

Το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών για να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον κινητοποιεί τις εγχώριες αμερικανικές εταιρείες LNG, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή, ζητώντας κυρίως από το Κατάρ να καλύψει τυχόν ρωσικό κενό