H EE παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου προσθέτοντας ότι «αυτό που χρειάζεται να καταλάβουμε είναι ότι αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που συνεχώς εξελίσσεται με την παραλλαγή Όμικρον».

«Αντιμετωπίζουμε μία πολύ δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση με την πανδημία της COVID-19 σε όλα τα κράτη-μέλη, η οποία έγινε ιδιαίτερα δύσκολη με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον», σημείωσε η κ. Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες. Παράλληλα επισήμανε ότι θα καλέσει τους υπουργούς Yγείας να κλείσουν «το κενό ανοσοποίησης» και υπογράμμισε την ανάγκη χρήσης μη φαρμακευτικών μέτρων, όπως μάσκες και κοινωνική αποστασιοποίηση, όπου χρειάζεται.

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος ανέφερε ότι οι Υπουργοί Υγείας θα συζητήσουν «τις αναθεωρημένες εντολές του ΕΜΑ, του ECDC, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον καρκίνο, τη στρατηγική για τα φάρμακα και την HERA. Πρόκειται για αναπόσπαστους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και αυτός είναι ο δρόμος που χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά: να εργαζόμαστε μαζί με αλληλεγγύη και προετοιμαζόμενοι για το μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής