Το ανταλλακτήριο Binance προσπαθεί ξανά να αποκτήσει άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγάλου ανταλλακτηρίου, ο Changpeng Zhao, δήλωσε: «Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι σ’ αυτό. Κάνουμε μια σειρά από πολύ ουσιαστικές αλλαγές στις οργανωτικές δομές, στις προσφορές προϊόντων, στις εσωτερικές μας διαδικασίες και στον τρόπο που συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές. Θέλουμε να συνεχίσουμε να καθιερώνουμε την παρουσία μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εξυπηρετούμε χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου με πλήρως αδειοδοτημένο και συμβατό τρόπο».

Εάν το ανταλλακτήριο επιθυμεί πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου, οφείλει να αποκτήσει μια μορφή επιχείρησης με κύριο αντικείμενο τα ψηφιακά κρύπτο-περιουσιακά στοιχειά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Binance προσπαθεί να γίνει συμβατό με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας. Νωρίτερα φέτος, είχε απορριφθεί κατηγορηματικά από την FCA.

Τα μελανά σημεία στην ιστορία

Οι σχέσεις μεταξύ και του Binance έγιναν ιδιαίτερα τεταμένες, όταν η Αρχή εξέδωσε μια προειδοποίηση καταναλωτή, σχετικά με την Binance Markets Limited (BML) – την οντότητα του ανταλλακτηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας εκπρόσωπος της FCA δήλωσε στον ιστότοπο ενημέρωσης ‘Decrypt’, ότι η προειδοποίηση καταναλωτών σχετίζεται με τα πρότυπα της BML για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προφανώς έχουμε προβλήματα με τα πρότυπα σε αυτόν τον τομέα».

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για το Binance τον Αύγουστο, όταν η FCA τόνισε ότι η Binance Markets Limited δεν ήταν σε θέση να εποπτεύεται αποτελεσματικά, αφού δεν παρείχε τις βασικές πληροφορίες για τις δραστηριότητές της. Η FCA θεωρεί ότι οι απαντήσεις της εταιρείας ήταν ελλιπείς και περιλάμβαναν άμεσες αρνήσεις παροχής πληροφοριών. Αυτά περιλαμβάνουν αδυναμίες παροχής λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης της επιχείρησης και του [Binance] Group.

Το μέλλον του Binance στη Βρετανία

Παρά το μελανά σημεία στην ιστορία των δύο οργανισμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος Changpeng Zhao (CZ) πιστεύει ότι το Binance μπορεί να διορθώσει αυτή την τριβή. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο CZ ανέφερε: «Η ομάδα μας είχε σίγουρα πολύ θετικές αλληλεπιδράσεις με την FCA έκτοτε. Είχαμε άλλωστε ζητήσει προσωπικές συναντήσεις, μόλις είδαμε αυτήν την ειδοποίηση. Οπότε είμαστε σε επικοινωνία».

Το Binance έχει προσλάβει πρώην υπαλλήλους του ρυθμιστικού προσωπικού από το Ηνωμένο Βασίλειο και αρκετούς άλλους γνώστες των κανονιστικών πλαισίων.

Η ανανεωμένη προσπάθεια του ανταλλακτηρίου να φέρει με το μέρος του την FCA, αποτελεί επίσης κομμάτι του στόχου του, να δημιουργήσει μια παγκόσμια έδρα. Δυστυχώς, το Binance δεν έχει ακόμα επίσημη έδρα, γεγονός που έχει προκαλέσει προβλήματα με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Το Binance στοχεύει επίσης να επεκταθεί και στην Ιρλανδία. Η εφημερίδα ‘Irish Independent’ ανέφερε πρόσφατα ότι το Binance έχει επιλέξει την Ιρλανδία ως τη βασική του βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα