Με ελαφρά άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εκτιμούν  ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 35,32 μονάδες ή 0,01% στις 35.754,75 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 4.701,21 μονάδες  και ο Nasdaq  ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 15.786,999 μονάδες.

Η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι τρεις δόσεις του εμβολίου τους είναι αποτελεσματικές στην παραλλαγή Όμικρον, επικαλούμενες τις δικές τους προκαταρκτικές εργαστηριακές δοκιμές. Είπαν επίσης ότι δύο δόσεις μπορεί να εξακολουθούν να προστατεύουν από σοβαρή νόσηση.

Οι μετοχές της Pfizer, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 6,3% τον τελευταίο μήνα, υποχώρησαν ελαφρά.

Ωστόσο, οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια συνέχισαν να κινούνται ανοδικά . Η Norwegian Cruise Line ενισχύθηκε κατά 8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον S&P 500.Ακολουθούν οι μετοχές των Carnival και Royal Caribbean που έκλεισαν με κέρδος 5%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των καζίνο κατέγραψαν υψηλές αποδόσεις στο ταμπλό, με την United Airlines και τη Las Vegas Sands, που έκλεισαν με άνοδο μεγαλύτερη του 4%.

Σήμερα δημοσιεύτηκε και η έκθεση JOLTS, την οποία παρακαλουθεί στενά η Federal Reserve για να αντλήσει στοιχεία για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας εκτοξεύτηκε στις 11 εκατ., που είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Είναι δε, πολύ μεγαλύτερος από τα 10,37 εκατ. κενές θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι αναλυτές.

Την ίδια ώρα, το κύμα εξόδου εργαζομένων συνεχίστηκε μεν παραμένοντας σε συνολικά υψηλά επίπεδα, αλλά αισθητά μειωμένο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street