Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις τελευταίες ειδήσεις που αφορούν την παραλλαγή Όμικρον.

Μετά από μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600  έκλεισε με πτώση 0,59% στις 477,36 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου του λιανεμπορίου να υποχωρούν κατά 1,9% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο κόκκινο και οι δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 μειώθηκε οριακά κατά 0,03% στις 7.337,35 μονάδες, ο DAX κατά 0,8% στις 15.687,09 μονάδες και ο CAC40 κατά 0,72% στις 7.014,57 μονάδες.

Οι αρνητικές τάσεις στις ευρωαγορές ήλθαν μετά από τη χθεσινή έντονα ανοδική διαπραγμάτευση και το ράλι των παγκόσμιων αγορών, καθώς χαλάρωσαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον.

Από τότε υπήρξαν μικτές ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα παραλλαγή. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη ότι η παραλλαγήφαίνεται να είναι μεν πιο ήπια από τα προηγούμενα στελέχη, αλλά φαίνεται να εξαπλώνεται ταχύτερα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες μεταλλάξεις στο μέλλον.

Ωστόσο, Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δήλωσαν την Τρίτη ότι η παραλλαγή Όμικρον μειώνει σημαντικά την προστασία των αντισωμάτων που παράγεται από το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, σύμφωνα με μια μικρή προκαταρκτική μελέτη. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον ιό και έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο πιθανότατα θα έχουν περισσότερη προστασία από σοβαρές ασθένειες, έδειξε η μελέτη.

Στις αγορές της περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, το Χονγκ Κονγκ έδωσε τον αρνητικό τόνο και στις υπόλοιπες αγορές, καθώς ο προβληματικός κινεζικός κλάδος ανάπτυξης real estate βρέθηκε στο προσκήνιο. Επιπλέον ο κινεζικός κολοσσός των σόσιαλ μήντια Weibo έκανε απογοητευτικό ντεμπούτο στην αγορά του Χόνγκ Κόνγκ.

Στη Wall Street κατέβασαν ταχύτητα σήμερα οι επιμέρους δείκτες , μετά τη δυναμική ανάκαμψη του προηγούμενου διημέρου.

Στην κορυφή των αποδόσεων του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip βρέθηκε η σουηδική εταιρεία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Evolution Gaming που έκλεισε με άνοδο μεγαλύτερη του 8% .

Με κέρδη 4% έκλεισε η βρετανική επενδυτική εταιρεία Man Group  μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς μετοχών αξίας  250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρεία  Hellofresh σημείωσε πτώση σχεδόν 11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές