Το περίφημο ρεύμα της «Μεγάλης Παραίτησης» έδειξε να ξεφουσκώνει κάπως τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που εγκατέλειψαν τη θέση τους τους, λόγω δυσαρέσκειας ή αναζήτησης καλύτερων ευκαιριών, να υποχωρεί. Την ίδια ώρα τα κενά στην αγορά εργασίας διευρύνθηκαν.

Σύμφωνα με την έκθεση JOLTS του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας εκτοξεύτηκε στις 11 εκατ., που είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Είναι δε, πολύ μεγαλύτερος από τα 10,37 εκατ. κενές θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι αναλυτές.

Την ίδια ώρα, το κύμα εξόδου εργαζομένων συνεχίστηκε μεν παραμένοντας σε συνολικά υψηλά επίπεδα, αλλά αισθητά μειωμένο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Συγκεκριμένα ο όγκος των εργαζομένων που παραιτήθηκε ανήλθε σε 4,16 εκατ. από 4,36 εκατ. τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ήτοι δηλαδή πτώση κατά 4,7% ή 205.000. Στα επίπεδα αυτά ο ρυθμός των παραιτήσεων υποχώρησε στο 2,8% από το ρεκόρ του 3% τον Σεπτέμβριο. Όμως, και πάλι είναι πολύ υψηλός, προβληματίζοντας την αγορά για την εξέλιξη του λεγόμενου ρεύματος της «Μεγάλης Παραίτησης».

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και με την υποχώρηση του Οκτωβρίου, ο αριθμός των παραιτήσεων παραμένει αυξημένος σε ποσοστό 24% σε σχέση με τα επίπεδα που βρίσκονταν, ένα χρόνο πριν.

Τα στοιχεία της έκθεσης JOLTS λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από το συμβούλιο της Federal Reserve αναφορικά με τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, αν και στο σημείο αυτό είναι αμφίβολο αν θα επηρεάσει την έκβαση της επικείμενης συνεδρίασης της Fed, που αναμένεται να καταλήξει σε επιτάχυνση του tapering.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;
Διεθνή |

Μπορεί η Δύση να χρησιμοποιήσει «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για την ανοικοδόμηση;

Παρότι η Ουκρανία το έχει ζητήσει επισήμως και δυτικοί ηγέτες το έχουν υποστηρίξει, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ρωσικά «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας