
Αναλυτικότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό των αυστριακών αρχών που αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών από την 1η Φεβρουαρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας. Όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμμορφωθούν θα αντιμετωπίζουν ποινικά(!) πρόστιμα ύψους 3.600 ευρώ.
Θυμίζουμε πως η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν περίπου τρεις εβδομάδες, πως αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς στο σύνολο του πληθυσμού, από τις αρχές Φεβρουαρίου, δίδοντας έτσι τα χρονικά περιθώρια στους ανεμβολίαστους να συμμορφωθούν. Ήταν δε, και παραμένει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καθιστά υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς. Σήμερα, λοιπόν, σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας και η Υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων αναφέρθηκαν με μεγαλύτερες λεπτομέρειες στο σχετικό σχέδιο νόμου που αναμένεται να επικυρωθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, από την αυστριακή βουλή.
Διαβάστε επίσης: Ξεχάστε και φέτος το σκι στην Αυστρία
Συγκεκριμένα, το νέο καθεστώς θα αφορά συνολικά όλο τον ενήλικο πληθυσμό, αλλά και όχι μόνο, ξεκινώντας από την ηλικία των 14 ετών! Εξαιρέσεις θα υπάρχουν μόνο για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και για όσους έχουν σοβαρούς ιατρικούς λόγους, τους οποίους θα πρέπει να τεκμηριώσουν και αποδείξουν.
Κάθε γύρος υποχρεωτικών δόσεων θα συνοδεύεται από χρονικό τελεσίγραφο τριμήνου για την επόμενη δόση, π.χ. από την πρώτη στη δεύτερη δόση. Μάλιστα θα δημιουργηθεί μια νέα αρχή δεδομένων, η οποία θα παρακολουθεί στενά την πορεία και καταγραφή των δόσεων για να ελέγχει την συμμόρφωση του πληθυσμού.
Όποιος πολίτης, ηλικίας άνω των 14 ετών, δεν συμμορφωθεί θα αντιμετωπίσει ποινικές(!) κατηγορίες με πρόστιμο ύψους έως 3.600 ευρώ, αν και αποφασίστηκε πως δεν θα επισύρει και την απειλή φυλάκισης. Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι, πάντως, μικρότερο από τα νούμερα που είχαν ακουστεί που έκαναν λόγο για πάνω από 7.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η Αυστρία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στην Ευρώπη και ευρύτερα στον δυτικό κόσμο. Μάλιστα λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων, η χώρα αναγκάστηκε, τον περασμένο μήνα, να δρομολογήσει και πάλι σε σκληρά περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας για όλο τον πληθυσμό, τα οποία θα αρχίσουν να χαλαρώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου. Όμως και πάλι, η χαλάρωση των μέτρων και το εκ νέου άνοιγμα καταστημάτων και εστιατορίων θα αφορά αποκλειστικά τους εμβολιασμένους, με τους ανεμβολίαστους να παραμένουν σε άτυπο lockdown.
Τα μέτρα έχουν ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις και διαδηλώσεις από τους αρνητές, με πολλές πόλεις της χώρας και την Βιέννη να μετατρέπονται σε πεδίο μάχης τα Σαββατοκύριακα από τις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών. Όμως, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τα μέτρα που εξήγγειλε και την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών. Μάλιστα, η απόφαση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στηρίζεται και από τα τέσσερα μεγάλα κόμματα της χώρας, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας. Το μόνο κόμμα που έχει ταχθεί κατά των μέτρων είναι το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας που πρωτοστατεί και στις διαδηλώσεις.


Latest News

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.