Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανακοίνωσε ένα έργο για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain, στα παλαιού τύπου συστήματα της, προκειμένου να βελτιώσει την παροχή των δημόσιων υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Τρίτης, το πιλοτικό έργο θα γίνει σε συνεργασία με το ανταλλακτήριο της Λατινικής Αμερικής ‘Bitso’ και την εταιρεία ανάπτυξης blockchain RSK IOVlabs. Η RSK είναι η πλατφόρμα έξυπνων συμβολαίων του Bitcoin.

Η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα λειτουργικότητα του συστήματος «eGov» της, που χρησιμοποιείται ως ψηφιακή πλατφόρμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες.

Το έργο μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χρήσης της τεχνολογίας blockchain για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας των κυβερνητικών διαδικασιών και των δημόσιων αλληλεπιδράσεων.

Με τα χρόνια, η βρετανική υπερπόντια επικράτεια έχει καθιερωθεί ως ένα φιλικό περιβάλλον για τις κρύπτο-επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν άδειες, με πλατφόρμες, όπως η eToro, που ρυθμίζεται από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ. Πρόσφατα, το κινεζικό ανταλλακτήριο ‘Huobi Global’ μετέφερε τις υπηρεσίες spot συναλλαγών του στο Γιβραλτάρ, μετά την κινεζική καταστολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News