«Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας σε τεχνικούς και ηθοποιούς που απασχολήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας της Disney για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν το οικονομικό αποτύπωμα της παραγωγής. Μια ταινία που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στα Σεπόλια. «Βρήκαμε πρόσφορο έδαφος. Το θεσμικό πλαίσιο είναι ευέλικτο, οι διαδικασίες τρέχουν και το περιβάλλον είναι ασφαλές. Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στον χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών και αν και μπήκε αργά σε σχέση με γειτονικές χώρες, κάλυψε γρήγορα τη διαφορά και πλέον αποτελεί προορισμό για αξιόλογες παραγωγές» ανέφερε ο Βασίλης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της The Walt Disney στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, στη διάρκεια του συνεδρίου GES 2021 του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η Ελλάδα έχει προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές από όλον τον κόσμο και συνεχώς κερδίζει το ενδιαφέρον μεγάλων στούντιο του εξωτερικού,ενώ υπάρχει και κινητικότητα για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων στην Ελλάδα από επενδυτές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ Πάνο Κοάνη, οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα από ξένες κινηματογραφικές παραγωγές υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας συνθήκες για την ανάπτυξη επαγγελμάτων σε όλο το φάσμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Βουτσινάς (ΕΕΠ): Κατοχυρώστε τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας σας
Executive |

Γιατί είναι σημαντική η κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου μιας εταιρείας

Οδιακριτικός τίτλος, ως ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα της επιχείρησης ή του εμπορικού καταστήματός της, διαφοροποιείται, κατοχυρώνεται και προστατεύεται αυτόνομα από τα λοιπά διακριτικά γνωρίσματα

Συνεργασία KPMG και Microsoft στις φορολογικές και χρηματοοικονομικές λειτουργίες
Executive |

Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για φορολογικές και χρηματοοικονομικές λειτουργίες

Το KPMG Digital Gateway, που στηρίζεται στο Microsoft Azure, παρέχει σε πραγματικό χρόνο σφαιρική εικόνα των φορολογικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων