«Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας σε τεχνικούς και ηθοποιούς που απασχολήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας της Disney για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν το οικονομικό αποτύπωμα της παραγωγής. Μια ταινία που πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στα Σεπόλια. «Βρήκαμε πρόσφορο έδαφος. Το θεσμικό πλαίσιο είναι ευέλικτο, οι διαδικασίες τρέχουν και το περιβάλλον είναι ασφαλές. Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στον χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών και αν και μπήκε αργά σε σχέση με γειτονικές χώρες, κάλυψε γρήγορα τη διαφορά και πλέον αποτελεί προορισμό για αξιόλογες παραγωγές» ανέφερε ο Βασίλης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της The Walt Disney στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, στη διάρκεια του συνεδρίου GES 2021 του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Η Ελλάδα έχει προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές από όλον τον κόσμο και συνεχώς κερδίζει το ενδιαφέρον μεγάλων στούντιο του εξωτερικού,ενώ υπάρχει και κινητικότητα για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων στην Ελλάδα από επενδυτές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΚΟΜΕ Πάνο Κοάνη, οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα από ξένες κινηματογραφικές παραγωγές υπερβαίνουν τα 250 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας συνθήκες για την ανάπτυξη επαγγελμάτων σε όλο το φάσμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι