Ολοταχώς προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα τέλη Αυγούστου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, καθώς μετριάζεται η αρχική ανησυχία σε σχέση με την παραλλαγή Όμικρον και τις συνέπειές της στην παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα.

Τόσο το Brent όσο και το WTI κινούνται σήμερα σε ανοδική τροχιά για εβδομαδιαία αύξηση κατά 8%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν αυξημένα κατά 99 σεντς ή 1,3%, στα 75,41 δολάρια το βαρέλι στις 13.51 το μεσημέρι μετά την πτώση 1,9% της Πέμπτης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WTI σημείωσαν άνοδο 1,08 δολάρια ή 1,5%, φθάνοντας στα 72,02 δολάρια μετά την υποχώρηση κατά 2% στη χθεσινή ασταθή συνεδρίαση.

Ας σημειωθεί ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1982, ενισχύοντας το κλίμα για ζήτηση πετρελαίου.

Τις προηγούμενες μέρες η αγορά πετρελαίου είχε ανακτήσει περίπου τις μισές από τις απώλειες που υπέστη από την εμφάνιση της Όμικρον στις 25 Νοεμβρίου, με τις τιμές να αυξάνονται μετά τις πρώτες μελέτες που δείχνουν ότι τρεις δόσεις του εμβολίου Pfizer προσφέρουν προστασία έναντι της νέας παραλλαγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες