Θετική για τα ελληνικά 10ετή ομόλογα παραμένει η JP Morgan, εκτιμώντας πως  η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει τα ελληνικά ομόλογα και μετά το τέλος τον ερχόμενο Μάρτιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP).

Η παραπάνω εκτίμηση σε συνάρτηση με το θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον και  το σταθερό πολιτικό σκηνικό, οδηγούν την αμερικανική τράπεζα στο να συστήνει ανοδικές (long)  θέσεις του στα ελληνικά 10ετή ομόλογα.

Όπως εκτιμά, την ερχόμενη Πέμπτη, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το τέλος του PEPP τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ οι μηνιαίες αγορές στο κλασικό πρόγραμμα  αγοράς ομολόγων (APP), στο οποίο πάντως δεν είναι επιλέξιμα τα ελληνικά ομόλογα αφού δεν διαθέτουν την «επενδυτική βαθμίδα» μπορεί να αυξηθούν στα 40 δισ. ευρώ από 20 δισ. ευρώ σήμερα.

Η στήριξη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσε να συνεχιστεί είτε μέσω ενός διάδοχου του PEPP, προγράμματος αγορών ομολόγων, είτε μέσω των επανεπενδύσεων των ομολόγων που λήγουν από το έκτακτο πρόγραμμα πανδημίας (PEPP), κεφάλαια που εκτιμώνται  σε 15 δις. ευρώ και θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς τους ελληνικούς τίτλους. Εξάλλου, η Ελλάδα  θα εκδώσει το 2022 ομόλογα 10-12 δισ. ευρώ (με αποπληρωμές 3 δισ. ευρώ), κάτι που σημαίνει πως τα 15 δισ. ευρώ επαρκούν για να καλύψουν την προσφορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία