Οι επενδύσεις σε εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης αυξήθηκαν στα 87,5 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος μέχρι τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με νέα έρευνα της PwC που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 210% σε σχέση με τα 24,8 δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στην τεχνολογία του κλίματος την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, δήλωσε η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην έκθεσή της PwC «State of Climate Tech 2021», προσθέτοντας ότι 14 σεντ από κάθε δολάριο επιχειρηματικού κεφαλαίου πηγαίνουν τώρα στην τεχνολογία του κλίματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την PwC, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών κεφαλαίων δεν υποστηρίζουν απαραίτητα τις σωστές εταιρείες τεχνολογίας για το κλίμα.

Η εταιρεία εστιάζει στις πέντε κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις: ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, τεχνολογία απορριμμάτων τροφίμων, παραγωγή πράσινου υδρογόνου και εναλλακτικά τρόφιμα/χαμηλές πρωτεΐνες αερίων θερμοκηπίου.

Λέει ότι αυτά τα πέντε έλαβαν μόλις το 25% της επένδυσης στην κλιματική τεχνολογία μεταξύ 2013 και Ιουνίου 2021, παρά το γεγονός ότι οι τεχνολογίες σε αυτούς τους τομείς αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% του δυναμικού μείωσης των εκπομπών έως το 2050.

Η μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης της κλιματικής τεχνολογίας, περίπου 58 δισεκατομμύρια δολάρια, πήγε σε εταιρείες κινητικότητας και μεταφορών, είπε η PwC.

Αυτό περιλαμβάνει εταιρείες που επικεντρώνονται σε ηλεκτρονικά σκούτερ, ηλεκτρικά οχήματα και ιπτάμενα ταξί.

Το μέσο μέγεθος μιας συμφωνίας για την κλιματική τεχνολογία σχεδόν τετραπλασιάστηκε στα 96 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2021, από 27 εκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο πριν, ανέφερε η PwC, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ενεργών επενδυτών τεχνολογίας για το κλίμα αυξήθηκε από λιγότερους από 900 το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε πάνω από 1.600 το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Οι SPAC για την τεχνολογία του κλίματος (εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού) συγκέντρωσαν 25 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2021, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο της συνολικής χρηματοδότησης για την κλιματική τεχνολογία κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Όσον αφορά τη γεωγραφία, οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας κλιματισμού προσελκύουν τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, με 56,5 δισεκατομμύρια δολάρια να πηγαίνουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις στη χώρα το έτος έως τις 30 Ιουνίου. Η PwC είπε ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας κλίματος συγκέντρωσαν το δεύτερο υψηλότερο ποσό με 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green