Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα συμπεριλάβει το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια ως βιώσιμες επενδύσεις πράσινης ενέργειας στον προτεινόμενο κατάλογο που θα παρουσιαστεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Το φυσικό αέριο δεν είναι μια «ιδανική» πηγή ενέργειας, αλλά είναι καλύτερη από τον άνθρακα, δήλωσε ο επικεφαλής της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt το Σαββατοκύριακο.

«Η ατομική ενέργεια και το φυσικό αέριο θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους», είπε ο Μπρετόν. «Γι’ αυτό εμείς στην Επιτροπή υπολογίζουμε στην παρουσίαση μιας ταξινόμησης που θα περιλαμβάνει την πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο».

Όπως γράφει το Bloomberg, η ΕΕ εξακολουθεί να συζητά τη λεγόμενη λίστα της, η οποία καθορίζει επενδύσεις βιώσιμης ενέργειας, καθώς η ΕΕ καλείται να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της για τον άνθρακα έως το 2050.

Στη σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα, οι ηγέτες της ΕΕ διχάστηκαν ως προς τη συμπερίληψη του φυσικού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στη λίστα, ιδίως καθώς οι χώρες αντιμετωπίζουν ενεργειακό κόστος ρεκόρ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green