Οι μετοχές της Top Glove, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ιατρικών γαντιών στον κόσμο, έχουν υποχωρήσει δραματικά χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς οι αναλυτές γίνονται πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της εταιρείας.

Οι μετοχές της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Μαλαισίας έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος για να κλείσουν στα 2,20 ρίνγκιτ Μαλαισίας (περίπου 0,52 δολάρια) τη Δευτέρα.

Πρόκειται για 77% υποχώρηση από την τιμή κλεισίματος της μετοχής που επιτεύχθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 2020 και είναι περίπου κατά 0,70 ρίνγκιτ υψηλότερα από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης το 2019 — πριν εξαπλωθεί η Covid-19 παγκοσμίως.

Οι αναλυτές υποβάθμισαν τη μετοχή

Αρκετοί αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τη μετοχή. Τα τελευταία στοιχεία του Refinitiv έδειξαν ότι 11 στους 23 αναλυτές αξιολόγησαν την Top Glove ως «sell» (πώληση) ή «strong sell (ισχυρή πώληση) — μια αύξηση σε σχέση με τις έξι αξιολογήσεις πριν από έναν μήνα.

Ένας αναλυτής που υποβάθμισε την Top Glove από «hold» σε «sell» είναι ο Ng Chi Hoong, αναλυτής από την Affin Hwang Investment Bank με έδρα τη Μαλαισία. Ο Ng σημείωσε σε έκθεσή του την περασμένη εβδομάδα ότι τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας ήταν «σχετικά αδύναμα», ενώ η επικείμενη εισαγωγή της στο Χονγκ Κονγκ θα επιβαρύνει την τιμή της μετοχής.

Η Top Glove νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέφερε καθαρά κέρδη 185,7 εκατομμυρίων ρίνγκιτ Μαλαισίας για το τρίμηνο που έληξε τον Νοέμβριο — πτώση 92% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο όγκος των πωλήσεών της μειώθηκε λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού και της προσφοράς, ενώ οι μέσες τιμές πώλησης έχουν μειωθεί από τα υψηλότερα επίπεδα του περασμένου έτους.

Λίγες ημέρες πριν από την κυκλοφορία των αποτελεσμάτων της, η Top Glove είπε ότι έλαβε την έγκριση των μετόχων για μια διπλή κύρια εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ, την οποία αναμένει να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Η εταιρεία έχει επί του παρόντος μια κύρια εισαγωγή στη Μαλαισία και μια δευτερεύουσα στη Σιγκαπούρη.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ θα μείωνε τα κέρδη ανά μετοχή της Top Glove. Τέτοιες ανησυχίες συνέβαλαν στην πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως