Επιταχύνθηκε ο ρυθμός πώλησης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς οι κατασκευαστές επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση εν μέσω των προβλημάτων που προκαλούν οι ελλείψεις πρώτων υλικών και εργατικών χεριών καθώς και οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν στις 744.000 σημειώνοντας άλμα κατά 12,4% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, που είναι και η υψηλότερη επίδοση για το δείκτη εδώ και επτά μήνες. Αντιστοίχως, τα οριστικά στοιχεία για τον Οκτώβριο έδειξαν καθοδική αναθεώρηση για το μήνα, στις 662.000 πωλήσεις, αντί των 745.000 της αρχικής εκτίμησης.

Η ζήτηση στον κλάδο ακινήτων ήταν και παραμένει ισχυρή από την έναρξη της πανδημίας, καθώς τα περιοριστικά μέτρα και η αύξηση του χρόνου που περνάει ο κόσμος στο σπίτι ώθησε τους καταναλωτές να αναζητήσουν νέες ή και καλύτερες κατοικίες. Όμως, παρά την υψηλή ζήτηση, οι εργολάβοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν σε υλικά και εργατικά χέρια, με αποτέλεσμα οι τιμές να αυξάνονται συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος όρος τιμής για ένα νέο σπίτι στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 416.000 δολάρια το Νοέμβριο, από 408.700 δολάρια τον περασμένο μήνα και 350.800 δολάρια ένα χρόνο πριν. Η άνοδος των τιμών στα ακίνητα συνηγορεί και στη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή