Σε 33 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν από βρετανικό δικαστήριο δύο άνδρες για τη λειτουργία ενός προγράμματος ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ύψους 70 εκατομμυρίων στερλινών, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια προήλθαν από δάνεια που έλαβαν με παράνομο τρόπο εν μέσω πανδημίας.

Ο 38χρονος Artem Terzyan, από τη Ρωσία και ο 44χρονος Deivis Grochiatskij από τη Λιθουανία καταδικάστηκαν από το Kingston Crown Court.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η απάτη του Bounce Back Loan ήταν μία από τις μεγαλύτερες από την έναρξη της πανδημίας. Προς το παρόν οι αρχές έχουν ανακτήσει μόνο 17.000 λίρες, καθώς τα περισσότερα χρήματα έχουν σταλεί στο εξωτερικό.

Και οι δύο άνδρες, καθώς και άλλα μέλη του εγκληματικού τους δικτύου, άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στα ονόματα διαφόρων ψεύτικων εταιρειών που είχαν δημιουργήσει.

Στη συνέχεια, τα χρήματα στέλνονταν από τη μια εταιρεία σε μια άλλη «σε έναν περίπλοκο ιστό μεταφορών», προτού μεταφερθούν σε λογαριασμούς στη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Ενώ βρίσκονταν υπό εγγύηση μετά τη σύλληψή τους το 2018, οι άνδρες άρχισαν με δόλο να διεκδικούν δάνεια το 2020 για τις διάφορες εταιρείες κελύφη που είχαν δημιουργήσει.

Τα δάνεια ήταν μέρος των κυβερνητικών μέτρων στη Βρετανία, που είχαν σχεδιαστεί για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διεκδικούσαν έως και 50.000 στερλίνες κάθε, φορά και συνολικά κατάφεραν να λάβουν πάνω από 10 εκατομμύρια στερλίνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης