Χριστουγεννιάτικο… μποναμά επεφύλασσε στην Apple η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού της Ολλανδίας ανακοινώνοντας σήμερα πως έκρινε ότι ο αμερικανικός κολοσσός παραβιάζει τις αρχές ανταγωνισμού με το σύστημα πληρωμών που εφαρμόζει και διέταξε την εταιρεία να προχωρήσει σε αλλαγές στο Apple Pay του App Store.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η πρακτική της Apple να απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το in-app σύστημα πληρωμών της καταβάλλοντας προμήθειες ύψους 15% έως 20% στις αγορές digital προϊόντων μπαίνει στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών. Σε πολλές ακόμη χώρες, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής «τρέχουν» έρευνες για το θέμα κατά της Apple και έχουν επιβληθεί σημαντικά πρόστιμα. Όμως, για την ώρα ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει δείξει να πτοείται αλλάζοντας ρότα, αν και ο κλοιός των πιέσεων σφίγγει όλο και πιο πολύ.

Πραγματικά και στην περίπτωση της Ολλανδίας και της έρευνας που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2019, η Apple με ανακοίνωση της δήλωσε πως διαφωνεί και πως προχωρά σε υποβολή ένστασης.

Πάντως, βάσει της απόφασης έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να συμμορφωθεί με τις αλλαγές που απαιτεί η ρυθμιστική αρχή να γίνουν στο App Store, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο έως 50 εκατ. ευρώ, αν αγνοήσει τη διαταγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή