Ανοδικά συνεχίζουν και σήμερα οι αμερικανικές αγορές, οδεύοντας σε ένα καλό φίνις της χρονιάς, καθώς και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά νέων ιστορικών υψηλών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,34% στις 36.424 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,12% στις 4.796 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite υποχωρεί κατά μόλις 0,07% στις 15.860 μονάδες.

Η βασική αιτία της ανόδου, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ότι η νέα παράλλαξη Όμικρον της Covid 19 δεν θα οδηγήσει σε δρακόντεια μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ και ο αμερικανικός CDC ανακοίνωσε ότι συντομεύει τη σύστασή του για την απομόνωση για άτομα που έχουν θετικό αποτέλεσμα σε πέντε ημέρες από 10 ημέρες προηγουμένως, εάν τα άτομα αυτά δεν έχουν συμπτώματα.

Έρευνα από τη Νότια Αφρική έδειξε επίσης ότι οι λοιμώξεις από την Όμικρον μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανοσίας στο παλαιότερο στέλεχος Delta της Covid.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αγορές είχαν δεχτεί σοβαρές αναταράξεις στα τέλη Νοεμβρίου, εν μέρει λόγω της ανόδου της παραλλαγής Όμικρον, αλλά έκτοτε ανέκαμψαν καθώς οι κυβερνήσεις απέφευγαν σε μεγάλο βαθμό να επαναφέρουν τα lockdown και τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street